“Öğrencilerin yemekleri  öğrencilerden”

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı , “İlimizde okul öncesi eğitim gören öğrenciler için yemekleri Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri  yapacak.” dedi.

“Öğrencilerin yemekleri  öğrencilerden”

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Cemal Turan, Müzekka Bayrak ve Nail Yılmaz ile Okul Müdürü Ali Sakarya’nın katıldığı basın toplantısından sonra  çocuklara ücretsiz olarak verilecek yemek için üretim yapılacak okulun tesislerinde incelemelerde bulundu.Edirne Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Arpacı, Edirne'de okul öncesi eğitimdeki öğrencilerin yemeklerini Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yapacağını aktardı.Ücretsiz yemek uygulamasına ilişkin çalışmaların başladığını belirten Arpacı, döner sermaye çerçevesinde kentteki ana sınıflarının ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade ederek, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek dağıtımı hedefi önemli bir hizmet.  Bu çerçevede Edirne'de ücretsiz yemek hizmetinden 16 bin 544 öğrenci faydalanacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kentte birinci dönem 5 bin 974 öğrenciye yemek dağıtıldı. 154'ü okul öncesi, 4 bin 826'sı taşımalı, 994'ü pansiyonda yararlandı. Ayrıca Edirne Valiliği tarafından dezavantajlı okullarımızda bulunan ilkokul ve orta okullarda da toplam 2 bin 233 öğrencimiz ücretsiz yemekten yararlandı. İkinci dönem 6 Şubat'tan itibaren 16 bin 544 öğrencimize ücretsiz yemek dağıtılacak” dedi.

“MESLEK LİSELERİNDE ÖĞRENCİ ARTIŞI YAŞANIYOR”

Edirne’de meslek liselerinde eğitim gören çırak ve kalfa sayısının bir yılda yüzde 131 arttığını belirten  Arpacı, 2021 yılında kentte meslek eğitim merkezinde 284 öğrenci olduğunu iletti. 2022 yılında bu oranın 657'ye çıktığını vurgulayan Arpacı, oransal olarak bakıldığında yüzde 131 oranında artışın gerçekleştirildiğini dile getirdi.

“YENİ OKUL YAPILACAK”

Bakanlığın Edirne’de yeni okul yapılmasına yönelik çalışmalarının ve yatırımlarının olduğuna dikkat çeken Arpacı, yeni yerleşim yerlerine ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde çalışma yaptıklarını ve bunun müjdesini de Bakan Mahmut Özer'in kente yapacağı ziyarette verileceğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server