1453 kg helva dağıttılar

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması dolayısıyla Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar ile şekerlemeci Arif Meriç,  Selimiye Camii ve diğer camilerde 1453 kilogram deva-i misk helvası ikram etti.

Ayasofya Camisi'nin yeniden ibatede açılmasından dolayı sevinçli ve gururlu olduklarını belirtenBahri  Dinar, “2 3 gün önce Ayasofya’da dağıtmak için 1 buçuk tona yakın tatlı yapmıştık. Niyetimiz Ayasofya’da dağıtmaktı. Ama koşullar el vermedi. Valimizde Ayasofya’da olmadı siz de Edirne’de dağıtın dedi. Bugün Selimiye, Eski Camii ve Üç Şerefeli Camii’de merkez köylerde de gerekli ikramlar yapılıyor.” dedi.

"EDİRNE'NİN ÖZEL BİR YERİ VARDIR"

Fatih Sultan Mehmet'in Edirne'de Taş Odalarda doğduğunu belirten Arif Meriç, “Biz o kadar çok sevinçliyiz ki onu tarif edemiyorum. Fatih Sultan Mehmet Han Selimiye Camii’nin taş odalarında doğmuştur. Ayasofya’nın açılışı da bu mana mahiyettedir. Bizler de İstanbul’un feth edildiği tarih 1453’tür. Biz 1453 kg devai misk dağıtıyoruz. Çok mutluyuz çok heyecanlıyız. Bundan sonra bu aziz milletin inkişafı daha çok artacaktır." dedi

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2020, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server