Yerden Isıtma Sistemleri Nedir?

Yerden Isıtma Sistemleri Nedir?

Günümüz ısıtma sistemlerinde gelişmiş bir teknolojiye sahip olan yerden ısıtma sistemleri, geniş ve büyük alanların aynı stabil ısıda kalmasını sağlayabilmektedir. Zemin altından uygulanmakta olan boru hattıyla, uzun süreli bir ısı sağlamakta aynı zamanda bu ısının belirli derecede kalmasını sağlayacak sirkülasyona da imkan vermekedir.

Yerden Isıtma Sistemi Nasıl Çalışır?

Elektrikle ve sulu boru sistemiyle çalışmakta olan alttan ısıtma sistemleri, gelişen teknolojiyle birlikte elektrik kablosuyla karbon film desteği sayesinde de çalışmaktadır. Bu sistemler kış aylarında uzun süreli ve etkili bir ısı alanı sağlarken aynı zamanda tasarruf açısından da ideal olacaktır.

Yerden ısıtma alanında ısının homojen bir şekilde dağılmasını sağlamakta olan ısı alanı, zeminin altında bulunan borulardan sağlanır. Bu borular zaman içerisinde istenilen dereceye geldikten sonra sağlıklı ve temiz bir kullanım alanı sağlayacaktır. Yer altı döşemesinde bulunan borular ya da kablolarla birlikte uzun süreli aynı zamanda sağlıklı bir ısı alanı için SALT Mühendislik ve proje yönetim ekibine güvenebilirsiniz.

Yerden Isıtma Sistemleri Nelerdir?

Yerden ısıtma sistemleri, elektrikli, karbon filmi ve sulu boru şeklinde üçe ayrılmaktadır. Bu sistemler, zeminin altına yerleştirilerek evin ya da iş yerlerinin genel bir şekilde ısınmasında etkili olacaktır. Hamamlar, balkonlar ve binaların da sistemden faydalanabileceği ileri bir teknoloji kullanılmaktadır. Birçok enerji kaynağına uygun olan bir sistem olarak, dilediğiniz alanda kullanma şansı verecektir.

Elektrikli yerden ısıtma sistemlerinde, yerin altından ısı kabloları geçmektedir. Tehlikesiz ve kusursuz bir çalışma sağlayacaktır. Güneş enerjisi, ısı pompası ve sıcak su kaynağı gibi sistemlerle de su borulu sistemler kullanılabilir. Hem tasarruflu hem de avantajlı bir sistem olarak kısa zamanda mekanın iç mimarisini bozmadan ısınmasını sağlayacaktır.

Yerden Isıtma Tehlikeli Midir?

Yerden ısıtma sistemleri düzgün bir şekilde uygulanmadığında tehlikeli olabilmektedir. Bunun için SALT Mühendislik, profesyonel ve uzman bir şekilde zemine boru ya da kabloların yerleştirilmesini sağlayacak, çalışma disiplinini test ederek, kusursuz bir şekilde çalışmasına olanak verecektir. Genel olarak sağlıklı ve tehlikesiz bir ısıtıcı sistem olarak yaygın kullanılmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2020, 21:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server