Yasak konulan Tuzladan’a destek geldi

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanı Erdoğan Demir, yaptıkları yazılı bir açıklama ile Edirne Şubesi Başkan Yardımcısı Gökhan Tuzladan’a yapılan haksız uygulamaları eleştirerek bu uygulamanın bir an önce sonlandırılmasını istedi.

Yasak konulan Tuzladan’a destek geldi

Yapılan açıklama şöyle; “Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkan Yardımcımız Gökhan Tuzladan’a Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından yasak getirilmesi, Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu olarak  bizleri son derece üzmüştür. Başkan Yardımcısı arkadaşımız Tuzladan’ın hakkında açılan bir davada henüz cezası kesinleşmemiş olmasına rağmen sayın Valimiz Sayın Ekrem Canalp’ın bir gazetecinin arkadaşımızı hedef alan bir köşe yazısı nedeniyle arkadaşımızın Valilik Basın toplantılarına katılmasını engellemesi ve Valilik Whatsap Grubu’ndan  çıkarılması ile yine yakın bir süreçte Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Gökhan Tuzladan’ı Belediye Basın Toplantılarına katılmasını engellemesi ve yine belediyenin basın whatsap grubundan çıkarmasını adeta basına uygulanan bir sansür olarak değerlendiriyoruz.Türkiye’nin Avrupa’ya en yakın sınır ili olan Edirne’de böyle bir uygulamanın yapılmış olması gerçekten basın camiasını derinden yaralamıştır.

Bizler bu vesile ilimiz Valisi Sayın Ekrem Canalp’i ve Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan’ı bu kararlarını bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz. Yaptığı bir çok haber ve programlarla yıllarca Edirne’nin sesini duyurulmasında bütün basın mensubu arkadaşlarımız gibi büyük emekleri ve katkısı olan Gökhan Tuzladan arkadaşımız için alınan bu kararların kesinlikle kendisine yapılan bir haksızlık olarak gözlemliyoruz. Öte yandan ilmizin çok değerli milletvekilleri Sayın Fatma Aksal, Sayın Okan Gaytancıoğlu ve Sayın Orhan Çakırlar’ın da bu haksızlık karşısında gereken çalışmayı yapmayı ve arkadaşımıza yapılan bu haksız uygulamanın sonlandırılmasını temenni ediyoruz. Türkiye Yerel Basın Birliği Yönetim Kurulu ve Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi olarak bu konuda kamuoyuna bilgilendiriyor ve tüm basın camiamızı bu konuda duyarlı olmaya ve Gökhan Tuzladan arkadaşımızın yanında olmaya davet ediyoruz.” Dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server