Mucize bitki toprakla buluştu

Edirne’nin Büyükismailçe Köyünde iki genç girişimci tarafından, mucize meyve olarak bilinen ve ülkemizde gittikçe popülerleşmeye başlayan aronya meyvesi fidanları dikildi.

Mucize bitki toprakla buluştu

Faydaları saymakla bitmeyen aronya meyvesi, ülkemizde de gittikçe popülerleşmeye başladı. Kansere karşı önleyici etkisiyle tanıdığımız aronya meyvesi, bağışıklığı artıran ve enfeksiyonların tedavisini hızlandırma özelliğinden dolayı birçok ülkede corona virüs tedavisinin yanında takviye olarak kullanılıyor. Bu potansiyeli fark eden Edirneli genç girişimciler Bilal Sayan ve Yiğit Kayasöken, Büyükismailçe köyünde bulunan 3 dönümlük arazide aronya fidanlarını toprakla buluşturdular. Aronya meyvesinin görünüşü itibariyle orman meyvelerine benzediğini belirten girişimciler Sayan ve Kayasöken, kansere karşı da önleyici etkisi olduğunu ve bağışıklığı artırdığını belirttiler. “Süper meyve” olarak adlandırılan aronya, kandaki kolesterol seviyesini dengede tutarak damar tıkanıklığının ve pıhtı oluşumunun önüne geçiyor. Aynı zamanda kan damarlarını da güçlendirmeye yardımcı oluyor. Aronya meyvelerini taze tüketmenin yanında meyve suyunu, tozunu, reçelini de damak tadınıza göre şekillendirerek tüketebilirsiniz.

KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR

Metabolik sendrom ve benzeri etkilerle damar tıkanıklığına karşı etkisinin 2 ay günde 3’er bardak kullanımla ortaya çıktığı ve ciddi risk azalttığı; insan vücudunda damar tıkanıklığı tehdidini arttıran faktörleri azalttığı gösterilmiştir.

Laboratuvarda hücre kültürleri çalışmalarında ve hayvan deneylerinde kanser hücresi artışını durmasını sağlayan meme, kalın barsak, kemik iliği kanseri ve akciğer kanseri dokusunda antosiyanin miktarının çok zengin olması sebebiyle; kanser hücresi sinyalizasyonunu bozar.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2022, 21:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server