Fransa Vizesi Almanın En Kolay Yolu

Fransa’ya seyahat edecek Türk vatandaşları yapacakları ziyaretten önce Fransa vizesi almaları gerekir. Umuma mahsus pasaportu olan kişiler, Fransa vizesi almaları zorunludur. Fakat Gri pasaport ile Resmi pasaportu olan kişiler 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartıyla Fransa vize işlemlerinden muaf tutulmuşlardır. Diğer yandan Fransa vize başvuruları için fotoğraf çekimleri, parmak izi alımı ve mülakat yapılması vize işlemlerinde zorunlu olan bir uygulama bulunmaktadır.

Fransa Vizesi Almanın En Kolay Yolu

Fransa’ya gidecek kişinin, gidiş nedenine göre uygun olan vize türüne göre evrakları tam olarak hazırlaması gerekli olmaktadır. Fransa vizesi başvuru işlemlerini bitiren birey, kısa süreli olan Fransa seyahati için en fazla 90 gün kalma hakkını elde eder. Kısa süreli olacak Fransa vize başvuru işlemleri, Fransa Konsolosluğu’nun yetki vermiş olduğu seyahat acentelerine Fransa vize başvurularını gerçekleştirmeleri gerekir.

Fransa Konsolosluğu, direkt olarak yapılacak Fransa kısa süreli vize başvurularını kabul etmiyor. Bunun yerine Fransa Konsolosluğu kendisi yetki verdiği vize acenteleri aracılığıyla kabul ediyor. Fransa vize başvurularında karar verme yetkisi Fransa Büyükelçiliği ve Fransa Başkonsolosluğu’nda olmaktadır.

Fransa Vize Başvurusu

Fransa’ya seyahat için gidecekler vize başvurusunda bulunmadan önce Fransa vize başvuru formunu doldurmaları gerekir. Fransa vize başvurusu için doldurulacak form doğru ve hatasız bir şekilde doldurulması gerekir. Formda bulunacak bilgiler, doğru güncel bilgiler olması zorunludur. Fransa vize başvuru evrakları, Fransa’ya seyahat edecek kişinin seyahat amacına uygun olan vize türü evrakları olması vize başvurusunun olumlu olmasına katkı sağlar. Yanlış vize türünün evrakları hazırlanması durumunda vize başvurusu iptal olur.

Fransa vize başvuru evraklarının hazırlanmasından sonra vize randevusu alınır. Vize randevusu alındıktan sonra randevu tarihinde Fransa vize başvuru evrakları ile vize başvuru formu hazırlanıp Fransa Konsolosluğu’na veya seyahat acentesine gidilerek evraklar teslim edilir. Fransa Konsolosluğu’nda evraklar teslim edildikten sonra, biyometrik işlemler yapılır. Vize başvurusu yapan kişinin parmak izleri alınır. Bütün bu işlemlerden sonra Fransa vize başvurunuz kabul edilir ve sonucun açıklanmasını beklersiniz. Vize başvuru sonuçları 10 gün içerisinde açıklanır.

Fransa Vize Randevusu

Fransa vize başvurusunda bulunan kişi gerekli evrakları hazırladıktan sonra Fransa vize randevusu alması zorunludur. Randevu alınmadan vize başvuruları kabul edilmemektedir. Fransa vize randevu tarihinde evrakların teslimi yapılırken vize başvurusu yapan kişiden de parmak izleri alınır. İlk defa Schengen vizesi alacak kişiler parmak izi vermeleri zorunlu olmaktadır. Parmak izleri 5 yıl geçerli olmaktadır. Kimlik başvurularında ve pasaport alımlarında verilen parmak izleri kabul edilmez. Fransa Konsolosluğu gerek duyması durumunda randevu günü vize başvurusu yapan kişiyi mülakata alabilmektedir.

Fransa Vize Başvuru Formu

Fransa’ya gidecek kişiler ilk olarak Fransa vize başvuru formu doldurmaları gerekmektedir. Fransa vize başvuru formu Fransa Konsolosluğu tarafından hazırlanan resmi niteliği bulunan bir evraktır. Formda sorulan sorulara doğru ve güncel bilgiler verilerek doldurulur ve imzalanır. Formda Fransa seyahat nedeninizi bildirmeniz gerekir. Yanlış olarak doldurulan form sonucu Fransa vize başvurunuz işleme alınmaz. Fransa vize başvuru formu İngilizce ve Fransızca olarak doldurulması zorunludur. Fransa vize başvurunuz olumsuz olarak sonuçlanması durumunda haklı bir yönünüz varsa itiraz edebilirsiniz. Fakat itiraz etme hakkınızı kullanmak istemiyorsanız yeniden Fransa vize başvurusunda bulunulması gerekir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server