Uyuşturucuya geçit vermeyenler ödüllendirildi

Kapıkule’de jandarma, emniyet ve gümrük muhafaza ekiplerine başarı belgesi takdim eden Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, “Var güçleriyle şehrimizin güvenliği için, daha istikrarlı olabilmesi için her türlü çalışmayı yürütüyorlar. Bu mücadeleyi ancak hepimiz birlikte elimizi taşın altına sokarsak yapabiliriz. Bu noktada da vatandaşlarımızın da katkısını bekliyoruz.” dedi.

Uyuşturucuya geçit vermeyenler ödüllendirildi

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda 2022 yılı içerisinde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar nedeniyle emniyet, jandarma ve gümrük muhafaza ekiplerini başarı belgesiyle ödüllendirdi. Suçlarla mücadele etmeye devam ettiklerini belirten Vali Kırbıyık, “Valiliğimiz koordinasyonunda, güvenlik birimlerimizce amansız mücadeleye devam ediyoruz. Burada emniyet müdürlüğümüz, jandarma komutanlığımız, gümrük muhafaza ekiplerimiz 7 gün 24 saat esasına göre, her türü teknik imkanı kullanarak bu suçların önlenmesine yönelik, eğer işlenme aşamasındaysa faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Özellikle son dönemde çok başarılı yakalamalar da gerçekleşti, sizlerin de malumu. Bugün burada bu başarılı çalışmalara imza atan arkadaşlarımızı tebrik edip ödüllendirmek, onlara başarı belgesi takdim etmek için toplanmış bulunuyoruz.” diye konuştu.

“2022'DE 1 TON 461 KİLOGRAM UYUŞTURUCU YAKALANDI”

2022 yılı içerisinde ekiplerin 1 ton 461 kilogram uyuşturucu yakaladığını ifade eden Kırbıyık, “2022 yılının toplam rakamlarına baktığımızda şu ana kadar 313 kilo 878 gram skunk, 863 kilo 428 gram esrar, 132 kilo 137 gram eroin, 71 kilo 902 gram kokain, 64 kilo 540 gram metamfetamin, 1 milyon 641 bin 105 kenevir, 3 milyon 317 bin 972 ecstasy - captagon, 2 kilo 242 gram sentetik kannobinoid ve hammaddesi, 1058 sentetik ecza, 13 kilo afyon sakızı ele geçirilmiş. Toplam yakalanan miktara baktığımızda 1 ton 461 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Yaklaşık 5 milyona yakın da ecstasy - captagon hap ele geçirildi. Yakalamaların toplam Türk Lirası karşılına baktığımızda 980 milyon Türk Lirası'na yakın bir rakam olduğunu görüyoruz” dedi.

“DESTAN YAZDILAR”

Ekiplerin kaçakçılıkla mücadele desten yazdığını vurgulayan Vali Kırbıyık, “Burada da yıl içerisinde yapılan yakalamaların toplamına baktığımızda piyasa değeri 367 milyon 863 bin 331 lira olacak şekilde kaçak eşya ve malzeme yakalandığını görüyoruz. Bu yakalamaların yüzde 32'si muhtelif oto yedek parçası, yüzde 23'ü ticari eşya kaçakçılığı, yüzde 20'si elektronik sigara, yüzde 20'sinde elektrik ve elektronik aletlerini görüyoruz. Yüzde 5'lik kısımda da tütün ve tütün mamullerini görüyoruz. Hem uyuşturucu ile hem de kaçakçılıkla mücadelede arkadaşlarımız son dönemde gerçekten destan yazdılar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Güvenlik güçlerimizle birlikte buradayız. Var güçleriyle şehrimizin güvenliği için, daha istikrarlı olabilmesi için her türlü çalışmayı yürütüyorlar. Bu mücadeleyi ancak hepimiz birlikte elimizi taşın altına sokarsak yapabiliriz. Bu noktada da vatandaşlarımızın da katkısını bekliyoruz. Biz bu noktada tüm gücümüzle amansız bir mücadele içerisindeyiz, bu mücadeleyi de kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi. Vali Kırbıyık, konuşmasının ardından başarılı operasyonlar gerçekleştiren emniyet, jandarma ve gümrük muhafaza personellerine üstün başarı belgesi takdim etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server