Bulgaristan'a girişlerde PCR Testi zorunluluğu getirildi

T.C. Sofya Büyükelçiliği yaptığı açıklamada 19 Ocak 2022 tarihinden itibaren ülkemize gelecek olan Bulgaristan vatandaşlarının ve Bulgaristan'da oturum iznine sahip kişilerin Bulgaristan'a dönüşlerinde Aşı sertifikası ile birlikte PCR testi zorunluluğu getirildiğini belirtti. Bu tarihten sonra alışverişe gelecek Bulgaristan vatandaşları test yaptırmak zorunda.

Bulgaristan'a girişlerde PCR Testi zorunluluğu getirildi

Ülkemizde artan vakalar nedeni ile Bulgaristan Sağlık Bakanlığı bir dizi önlem aldı. Bulgaristan Sağlık Bakanlığının yaptığı düzenleme ile ilgili  açıklama yapan Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği 19 Ocak tarihinden itibaren Türkiye'den Bulgaristan’a girecek olan Bulgaristan vatandaşı yada Bulgaristan'da oturum izni olan kişilerden Aşı Sertifikasına ek olarak PCR testi isteneceğini açıkladı. Yapılan açıklamada, “Bulgaristan Sağlık Bakanlığının bugün yaptığı son düzenlemeye göre ülkemiz 19 OCAK 2022 TARİHİNDEN İTİBAREN kırmızı kategoriye alınmış olup, bu tarihten itibaren bazı istisnalar dışında (Bulgaristan vatandaşları ile aile üyeleri, uzun ve daimi oturum iznine sahip olanlar ile aile üyeleri, AB ülkelerinden gelen AB vatandaşları, tıbbi görevliler, insani işlerde görevli kişiler, resmi heyet üyeleri, mevsimsel işçiler, Sağlık Bakanlığı tarafından özel izin verilen kişiler, öğrenciler gibi) ülkemizden gelen kişilerin Bulgaristan’a girişleri MÜMKÜN OLAMAYACAKTIR.  TRANSİT geçişler bu durumdan etkilenmeden DEVAM edecektir.  Bulgaristan vatandaşlarının ve Bulgaristan’da oturum iznine sahip kişilerin ise ülkemize yapacakları seyahatlerinden dönüşlerinde karantinaya tabi olmamaları için geçerli aşı sertifikası VE en geç 72 saat öncesinden yapılmış negatif PCR testi ibraz etmeleri gerekecektir.  Vatandaşlarımızın Bulgaristan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamaları takip etmeleri tavsiye olunur.” denildi.

YEŞİL PASAPORTLU VE TURİST VİZESİ OLANLAR DA GİREMEYECEK!

Bu arada edindiğimiz bilgiye göre yeşil pasaporu veya Turist vizesi olanlar PCR testi yaptırsa bile Bulgaristan'a giremeyecek.

ALIŞVERİŞİ ENGELEMEK İÇİN Mİ?

Bu arada Edirne esnafı son dönemde Bulgar vatandaşların aşırı bir şekilde alışveriş içine girdiğini ve Bulgar esnaf tarafından yapılan şikayetlerin dikkate alınarak böyle bir önlem getirildiğini söylediler.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2022, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server