Şentop muhabirimizin sorularını cevapladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

TBMM Başkanı Şentop, Şarköy halkı ile buluştu. Şentop’un katıldığı Muhtarlar Derneğinin açılış törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekidağ Valisi Aziz Yıldırım ile Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, AK Parti Şarköy İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu, muhtarlar ve Şarköylü vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Şentop, Türkiye’nin şu anda dünyanın en büyük 17 ekonomisi arasında olduğunu belirterek, “2023’te en büyük hedefimiz dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında girmektir. Bununla da ilgili çalışmalar ve gayretler devam ediyor. Türkiye’yi bugüne kadar güçlü kılan husus içeride ne kadar büyük tartışmalar olsa da dışarıya karşı birlik ve beraberliğini koruyabilmesidir. Muhtarlar Derneğimiz hayırlı olsun” şeklinde konuşarak açılışı gerçekleştirdi.

ŞENTOP, MUHABİRİMİZ DERYA DÜŞÜNCE’NİN SORULARINI CEVAPLANDIRDI

Muhtarlar derneğinde birlikte ziyaret eden Şentop, kendisini takip eden ve tek gazeteci olan sitemizin Şarköy temsilcisi Derya Düşünce‘nin “Sayın başkanım bilindiği gibi Şarköy fay hattı üzerinde bulunuyor. Olası depremde UMKE araçları 10 tane var. Bu sayı Tekirdağ bölgesi için yeterli midir?” , “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde elimde belge ve görüntüleri olan, yoğun bakım ünitelerine elini kolunu sallayarak giren yemek siparişleri verilen, katlar ve hatta kapı şifreleri verilerek yoğun bakıma steril olmayan paketçi servisçiler girip çıkıyor. Bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?” ve son olarak da “Şarköy Devlet Hastanesi’nin açılışı yapıldı. Yalnız doktor sıkıntılarımız var. Bu konuyla ilgili ne söyleyeceksiniz? ” şeklindeki sorularını da cevaplandırdı.

DEPREM ANINDA YETERLİ EKİP VE ARAÇ BULUNDURMAK MÜMKÜN DEĞİL

Şentop, deprem ile ilgili soruyu şöyle cevaplandırdı; “Depremle ilgili içinde bulunduğumuz bu bölge, Mürefte başta olmak üzere fay hattı üzerinde. Son 2012’de yaşanan büyük bir deprem var. Ondan sonra zaman zaman bizi ikaz ediyor, kendini hissettiriyor. Depremle ilgili önceden tespit konusunda dünyada netice elde edilemedi. Çalışmalar var, önceden haber alma noktasında ama dolayısıyla bunu engelleyecek bir imkan yok. Yapacağımız şey depreme dayanıklı, hazırlıklı binalar yapmak. İnşaatlarımızı o hesapla yapmak, malum bununla ilgili 1999 depreminden sonra birçok değişiklikler yapıldı. Mevcut binalarla ilgili de incelemeler yapıldı. Deprem sonrası oluşan zararları en aza indirmek için hazırlıklar var. AFAD öncülüğünde yürütülen çalışmalar var. Tabi depremin ne zaman olacağı belli değil. Önemli olan deprem olduktan sonra en kısa zamanda sonuç alabilecek şekilde çalışmaları yürütebilmek. Bunları Elazığ, Malatya depreminde gördük. En kısa zamanda oraya Türkiye’nin her tarafından arama kurtarma çalışmaları ile ilgili görevli birimlerimiz ulaştılar. Dolayısıyla bu bölgede herkese yetecek ekipler ve araçlar bulundurmak mümkün değil. Dünyanın hiç bir yerinde de böyle bir şey olmaz. Ama olay gerçekleştikten sonra en kısa zamanda bunları planlamak lazım. O konuda sanıyorum AFAD’ın 5 sene kadar önce Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay’ın AFAD Başkanı olduğu zamanda yapılmış olan bir eylem planı var. Orada afetin ardından en kısa sürede afet bölgesine ulaşılabilecek bir planlama yapıldı.”

KÜÇÜK YERLERDE DÖNER SERMAYE GELİRİ FAZLA OLMADIĞI İÇİN DOKTORLAR BURALARDA KALMAK İSTEMİYOR

TBMM Başkanı Şentop, Şarköy ve Malkara Devlet Hastaneleri’nde yaşanan doktor eksikliği ile ilgili soruya da şu cevabı verdi; “Doktor konusu ile ilgili genel bir çalışma yapıyor Sağlık Bakanlığı. Türkiye’nin her yerinde gayet güzel hastaneler yapıldı. Gerek cihaz olarak gerek altyapı imkanları olarak, bina imkanları olarak, tabi burada atanan doktorları tutabilmemiz gerekiyor. Bunu tutabilmenin yolu da hasta sirkülasyonu ve döner sermaye gelirlerinde bir artış doktorlara düşen payla ilgili bir durum. Bu konuda bir sıkıntımız var, o da şudur. Buralarda küçük yerlerde döner sermaye geliri az olduğu için doktorlar buralarda fazla kalmak istemiyorlar. Sağlık Bakanlığı’nın bununla ilgili bazı çalışmaları var. Türkiye genelinde doktorları tutacak şekilde onlara imkan sunacak bir çalışma yapılıyor. Sadece Şarköy’ün değil birçok ilçemizin bu şekilde sorunları var. Büyük yerlerde büyük hastanelerde döner sermaye gelirleri yüksek olduğu için doktorları daha fazla ve daha kolay tutma imkanı var. Buna ilişkin belli branşlarda eksiklikler var. Doktor geliyor ama kalıcı olmuyor. Bunu kalıcı hale getirmek için bir çalışma yapmak lazım. Sistemle ilgili bir düzenleme düzeltme yapmak lazım.”

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE YAŞANAN SORUNUN ÇÖZÜLDÜĞÜ SÖYLENDİ.

SORUN VARSA TAKİP EDİN REKTÖR BEY İLE GÖRÜŞÜN

Şentop, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi ile ilgili soruyu da şöyle cevaplandırdı; “Bu konu bundan 1.5 ay önce böyle bir konuyla karşılaştık. Fakat oradaki bir hasta yakını ve orada çalışan bir personel ve hasta yakınları da bunun daha önceden bir uygulama olduğunu ama bununla ilgili tedbirler alındığını ve girişle ilgili sınırlama getirildiğini söylediler. Bu konuyla ilgili yeni görüntüler ve belgeler varsa rektörümüze iletin bu konuda gerekli tedbirleri alsın. Sayın rektör bu konu ile ilgili gerekli talimatları verdiğini söyledi. Ama büyük bir hastane bazı birimler de bu tür şeyler oluyor olabilir. Bir ikaz etmek lazım, tedbir alması gerekiyor.”

Şentop ve beraberindekiler daha sonra Şarköy Belediyesi’ni de ziyaret etti.

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, ziyaret nedeniyle Şentop ve beraberindekilere teşekkür etti.

Haber: Derya Düşünce

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2020, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server