Hastanede çocuk oyun alanı açıldı

Şarköy İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, Şarköy Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr.Yücel Polat, İlçe Sağlık Müdürü Dr.İsmail Sertkaya’nın katılımıyla Şarköy Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde Çocuk Kütüphanesi ve Çocuk Oyun Alanı bölümünün açılışı gerçekleştirildi.

Şarköy Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde yatan çocuk hastalar için oluşturulan Çocuk Kütüphanesi ve Çocuk Oyun Alanında, çocukların günün belirli saatlerinde refakatçilerinin kontrolü altında vakit geçirmeleri, kişisel ve motor becerilerini geliştirmelerinde ve hastane ortamının içinde keyifli ve eğlenceli vakit geçirmelerine olanak sağlandı.

Şarköy Devlet Hastanesinde yatarak tedavi gören tüm çocuk hastalara yaş gruplarına uygun olarak yapboz hediye edilecek. Çocukların kişisel becerileri desteklenecek ve tedavi süreçlerini daha nitelikli geçirmeleri sağlanacak. Yatan çocuk hastalara ilk yapboz hediyelerini Şarköy İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız tarafından verildi.

Şarköy Devlet Hastanesi Dijital Sistem geçecek

Uygulamanın şu anda toplam beş hastanede yapıldığı öğrenildi. Tire Devlet Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi, Ödemiş Devlet Hastanesi ve iki ağız diş Hastanesinde uygulanıyor. Trakyada ilk olarak Şarköy Devlet Hastanesinde bu uygulama devreye giriyor.

Uygulamayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Dijital hastane; bir hastanede bulunan bilgi sistemlerinin birbirleriyle bütünleşik olarak çalıştığı; her türlü tıbbi cihazın bilgi yönetim sistemine ağlar ve sensörler aracılığıyla veri/bilgi gönderebildiği; çalışanların ve hastaların yetki ve onamları dâhilinde bu sistemdeki veri/bilgiye hastaneden veya uzaktan erişebildiği bir hastane modelidir. Bilişim teknolojilerinin hasta ve çalışan yararına kullanıldığı bu hastane modeline geçiş; ilk başta elle yapılan kayıt işlemlerini ortadan kaldırarak kâğıt, röntgen filmi gibi malzemelerin kullanımını ve çalışanların dokümantasyona ayırdığı süreyi azaltacaktır. Hastaya ve süreçlere dair her türlü veri ve bilginin doğru ve eksiksiz olarak kayıt altına alınması, işlenmesi ve ilgili kişi ve birimlerin kullanımına sunulması tıbbi hataları azaltarak hastaların tanı, tedavi ve izlenmesi kaliteyi artıracaktır.”

Haber: Derya Düşünce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server