Korona tırmanışa geçti, test için akın başladı

Edirne ile birlikte Ülke genelinde hızlı bir artışın yaşandığı Korona Virüs vakalarında, test sayısında da artış yaşanıyor. Vatandaşlar test yaptırmak için hastanelere akın ediyor. Uzmanlar, “ burun akıntısı dahi olan kişiler hemen test için geliyor” dediler.

Korona tırmanışa geçti, test için akın başladı

Korona virüs vakalarının arttığı Edirne'de her gün yüzlerce  kişi korona virüs testi yaptırmak için hastanelere akın ediyor. Korona virüs testi yaptırmak için Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ne akın eden çok sayıda vatandaş yoğunluk oluştururken, genelde gençlerin daha fazla test yaptırdığı gözlerden kaçmadı.

“VAKA SAYILARINDA TIRMANIŞ DEVAM EDECEK”

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, vaka sayılarında artışın devam edeceğini belirterek, “Son varyant Omicron tüm varyantlar içerisinde en fazla bulaşma potansiyeline sahip ve 4-6 kat daha fazla bulaş söz konusu. Yakın zamanda vaka sayılarında artışın ortaya çıkması kaçınılmaz. Aşılamanın ihmal edilmemesi gerekiyor. Aşılamada en yüksek oranı yakalamalıyız” dedi. Bakanı Fahrettin Koca, artan vaka sayılarına dikkati çekerek sosyal medya hesaplarından uyarılarda bulundu. Bakan Koca,"Ne yapmalıyız? Havalandırması kısıtlı, kalabalık ortamlarda vakit geçirmemeliyiz. Maskeyi, bizi koruyacak şekilde takmalıyız. Sosyal mesafeyi, Omicron varyantının kolay bulaştığını bilerek ayarlamalıyız. Hijyen kurallarına uymalıyız. Aşı hatırlatma dozunu zamanında yaptırmalıyız." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server