Haberimiz ses getirdi, Milletvekili Gaytancıoğlu Tren seferlerini sordu

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Edirne – Halkalı Tren seferlerinde yaşanan gecikmeleri ve Hızlı Tren projesinin son durumunu sordu.

Haberimiz ses getirdi, Milletvekili Gaytancıoğlu Tren seferlerini sordu

Doç. Dr. Gaytancıoğlu soru önergesinde “Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi bahane edilerek iyileştirme yapılmayan ve yaklaşık 5 yıldır çalışmayan Edirne – Halkalı Tren seferlerine geçtiğimiz aylarda yeniden başlandı. Ancak basınımızda yer alan haberlere göre; söz konusu sefereler vatandaşlarımız için tam bir eziyete dönüşmüş durumda. Her gün yaşanan rötarlar, birçok kesimde aşırı yavaş gidilmesi gibi nedenlerle 4 saatte tamamlanması gereken yolculukları 7 saatin üzerine çıkarmaktadır.  Diğer yandan devam eden hızlı tren projesinde ödenek eksikliğinden dolayı durduğu haberleri gelmektedir.”  İfadelerini kullandı.

Hızlı trenin Avrupa Birliği desteğiyle yapıldığını hatırlatan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Anlaşılan AB’den gelen paralar kullanılıp sıra hazine kaynaklarına gelince talan edilmiş hazine gerçeğiyle karşılaşıldı. 2023’te bitirileceği söylenen projenin ilk anda söz verilen yapılarının ne kadarının bitirileceği konusunda şüpheliyiz. Bu kurla, bu ekonomi politikasıyla,  tamtakır hazineyle nasıl olacak bilmiyoruz” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltti:

1.         Edirne – Halkalı tren seferlerinde yaşanan gecikmelerle ilgili bir önlem almayı düşünüyor musunuz?

2.         Daha önce 2023 yılında hizmete gireceği belirtilen Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesinin ödenek yokluğu nedeniyle durduğu doğru mudur?

3.         Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesini yapan yüklenici firmanın kur farkından dolayı zarar ettiği ve çalışmaları durdurduğu haberleri gerçek midir?

4.         Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi’nin bazı kesimlerinin, projede yapımı öngörülen yeni altyapılar tamamlanmadan, eski altyapılarla açılacağı iddiaları doğru mudur?

5.         Çalışmalarda zarar gören mera ve diğer tarım alanlarının rehabilitasyonu ne zaman tamamlanacaktır?

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2022, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server