Başkan Gürkan, “Pazarlık işlerini, İlçe Başkanı Önder,  iyi bilir”

Başkan Gürkan sert çıktı. . AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan “Edirne Belediyesine pazarlık sonucu kimler alındı” diye yaptığı paylaşıma Belediye Başkanı Recep Gürkan sert cevap verdi.

Başkan Gürkan, “Pazarlık işlerini, İlçe Başkanı Önder,  iyi bilir”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan dün yaptığı basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Gürkan’a AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan’ın sosyal medya hesabından yaptığı “Oy için yapılan pazarlıklar!, Bir bir doldurulmuş. Tüm terör örgütleri belediyelerin içine sızdırılmış! Acaba Edirne belediyesine pazarlıklar sonucu kimler alındı., Yazıklar olsun size!” paylaşımı soruldu.

Başkan Gürkan, Önder Özcan’ın paylaşımına sert cevap verdi. Gürkan, açıklamasında şunları söyledi: “Belediyeler nasıl işe alır? İlan veriliyor, müracaatlar oluyor, sınav yapılıyor, o sınavı kazananlar hemen işe başlamıyor. Belediye ne yapıyor? İkametine göre Jandarma'ya veya Emniyet'e yazıyor. Emniyet'ten bize geliyor bilgiler. Orada zaten terörle iltisaklı olduğu, örgüte üye olduğu şeklinde bir yazı geldiğinde o kişiyi kim işe başlatır, buna kim cesaret edebilir? Böyle bir şey mümkün mü? İkincisi belediyelerin istihbarat teşkilatı yok, güvenlik soruşturma yapma yetkisi yok, ajanları yok, arşiv kayıtları yok. Burada şunu yapmışsa bir belediyeye emniyet birimlerinden; 'Bu personelin işe başlatılması sakıncalıdır' ya da 'Bu personel terör örgütüyle ilişkilidir' diye gelmişse yazı ve başlatmışsa o belediye başkanı suçludur ve kanun bunun gereğini yapar, yapmalıdır da. Ama çamur at izi kalsın, arkadaşların çok yaptığı bir şey. Bir becerileri daha var arkadaşların, kendilerinin yaptıkları işlerden sıyrılarak o suçu başkalarının üzerine atmak konusunda olağanüstü yetenekliler. Geçmişte kimin kimlerle yürüdüğünü bu ülke çok iyi biliyor. Beraber yürüyenler şimdi yürümeyenleri öyle bir suçluyor ki, onlar pirüpak. “ dedi.

İLÇE  BAŞKANI KİMİN İÇİN PAZARLIK YAPTI?

Belediye Başkanı Gürkan, “Önder kardeşimiz belediyede pazarlıktan bahsetmiş. Ben buradan söyleyeyim kendisine, bir spor kulübünün yöneticisinin su borcu vardı belediyeye epey, onunla ilgili Önder çok pazarlık yaptı benimle; 'Abi ne olur haciz göndermeyin, icra göndermeyin' diye. O pazarlığı kendisi yaptı, ben yapmadım ama o yaptı. Önder bilir bu pazarlık işlerini.” Diyerek tepkisini koydu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server