Kırklareli Devlet Hastanesinden yeni hizmet

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Evde bakım hizmetleri birimine kayıtlı hastalarına, hastane Fizik Tedavi biriminde görevli fizyoterapist tarafından evde sağlık birimine kayıtlı hastalara ve yakınlarına evde fizik tedavi eğitimi hizmeti verilmeye başlandı.

Kırklareli Devlet Hastanesinden yeni hizmet

Kırklareli Devlet Hastanesinde Evde yatağa bağımlı hastaların ihtiyacı olan doğru hareketleri uzmanlar eşliğinde örneklerle anlatılarak, hastaların eklem ağrıları ve daha sonra oluşan yara yeri problemlerinin önüne geçilmesi planlandı.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Uzm Dr Çağdaş DERDİYOK tarafından yapılan açıklamada; “Hastane olarak ilimizde hizmet anlayışımızı sadece bina içinde sınırlı bırakmadan dokunabildiğimiz her kesime ve hastaya dokunma anlayışıyla evde sağlık birimine bağlı hastalarımıza yeni hizmetler planladık. Bunlardan bir kaçını şu an başlattık, bağımlı hastalara sağlık raporları, heyet  raporlarını hastaneyle uzaktan bağlantı kurarak hastaları hastaneye getirmeden rapor çıkarılmasını başlatmıştık. Bugün başlattığımız yeni hizmet ise evde bakım birimine kayıtlı hastalarımıza hastanemiz görevli fizyoterapistler tarafından evlerinde Fizik tedavi eğitimleri kişilere ve ailelerine uygulamalı olarak evlerinde verilmeye başlandı. Böylece hasta yakınları tarafından yapılacak egzersizler evlerinde gösterilerek hangi hareketlerin uygun olduğu ev ortamında gösterilmiş oldu. Böylece hastaların daha sonradan oluşabilecek eklem ağrılarının, yara yeri problemlerinin önüne geçilmesi planladı. Ay boyunca yapılan hizmetle 30 tane hastaya bu eğitimler verildi. Hizmete vesile olan tüm evde sağlık ve fizik tedavi biriminde çalışan ekip arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ederim.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2023, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server