Zararları kim karşılayacak?

Dünyanın  ikinci büyük kara sınır kapısını su bastı, yüzlerce araç su içinde kaldı. Araçlarının içine su dolan Gurbetçiler ve Bulgar vatandaşları çaresizlik içinde su ile mücadele etti. Meydana gelen zararlar konusunda ise tek açıklama yapılmadı.

Zararları kim karşılayacak?

Dün gece meydana gelen yağış sonrası dünyanın ikinci büyük sınır kapısı Kapıkule sular altında kaldı. Alt yapısı yetersiz kalan sınır kapısında yüzlerce araç sular içinde kalırken, meydana gelen zararları kimin karşılayacağı ise soru işareti olarak kaldı. Gurbetçilr ve Bulgar vatandaşları araçlarının içinde dolan suları tahliye etmek için uğraşırken, bu saate kadar zararlar konusunda tek bir açıklama yapılmadı.

EDİRNE VALİLİĞİ HANGİ AÇIKLAMAYI YAPTI?

Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde 02.09.2022 Cuma günü saat 18:00 sıralarında başlayan yoğun yağış nedeniyle; merkez ilçemizde Kapıkule Gümrük Sahası ve bir iş yeri, Süloğlu ilçemizde ise Yağcılı ve Domurcalı köylerimizde birer ev olmak üzere toplam 4 ihbar 112 Acil Çağrı Merkezince alınmıştır.Alınan ihbarlarla ilgili olarak hızlı bir şekilde harekete geçilip, Süloğlu ilçemizdeki 2 ihbara yönelik Süloğlu İtfaiyesi ve AFAD Arama Kurtarma Ekipleri sevk edilirken, Kapıkule Gümrük Sahasında yaşanan su baskını ile ilgili olarak Edirne İl Özel İdaresi, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü, Edirne Belediyesi İtfaiyesi, Jandarma ve UMKE ekipleri tarafından,

 -3 adet iş makinası

-5 adet itfaiye aracı

-6 adet vidanjör

-3 adet arama kurtarma aracı

-86 personel ile olaya müdahale edilmiştir.

 Kapıkule Gümrük Sahasındaki su baskınıyla ilgili olarak sahadaki suyun tahliye çalışmaları ekiplerce hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Kapıkule Gümrük Sahasında yapılan çalışmalar neticesinde giriş tarafında işlemler yapılmaya başlanmış olup, gümrük çıkış sahası tarafında temizlik ve su tahliyesi işlemleri hızlı bir şekilde devam etmektedir.” Denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server