“Uyuşturucu ile mücadele sürecektir”

Edirne Valisi H.Kürşat Kırbıyık, “Her geçen gün uyuşturucu ile mücadelemizi artırarak devam ediyoruz.  Hem Emniyet hem Jandarma hem Gümrük tarafı çok yoğun şekilde bu mücadeleyi sürdürecektir. Bu konuda hepimizin çok ciddi kapasitesi var.” dedi.

“Uyuşturucu ile mücadele sürecektir”

Vali H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında yapılan Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2022 yılı 2. toplantısının ilk bölümünde İl Sağlık Müdürü Dr. M. İshak Yıldırım tarafından bir önceki toplantıda alınan kararlar ve bu kararlar ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıda; özellikle bağımlılıkla mücadelede tespit, eğitim, bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma konularında yapılan çalışmalar değerlendirildi. Değerlendirmenin ardından katılımcılar konu ile ilgili fikir, öneri ve projelerini dile getirdiler. Toplantı sonunda değerlendirmelerde bulunan Vali  H. Kürşat Kırbıyık, özellikle uyuşturucu satıcılarıyla ilgili olarak amansız bir takip içerisinde olunduğunu ifade etti. Uyuşturucu ile mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Kırbıyık; “Her geçen gün uyuşturucu ile mücadelemizi artırarak devam ediyoruz.  Hem Emniyet hem Jandarma hem Gümrük tarafı çok yoğun şekilde bu mücadeleyi sürdürecektir. Bu konuda hepimizin çok ciddi kapasitesi var. Belediyenin ayrı bir kurumsal kapasitesi var.  Üniversitenin ve sivil toplum kuruluşlarının ayrı kapasiteleri var. Bunların mümkün olduğunca azami ölçüde bu işler için kullanılması gerekiyor. Burada her bir arkadaşımızdan, yetkilimizden azami gayret bekliyoruz. Hem kurumsal anlamda mücadeleyi en üst seviyeye çıkarmamız lazım, hem de toplumsal farkındalık anlamında herkesin gayret etmesi gerekiyor.  İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından KYK üzerinde çok yoğun çalışmalar yapılabilir. Yaklaşık 11 bin öğrencimiz yurtlarımızda barınıyor. Bu çok önemli bir rakam. Bu çocuklarımıza her türlü eğitimi rahatlıkla verebiliriz. Günlerinin neredeyse yarısını bu yurtlarda geçiriyorlar. Elimizde müthiş bir imkân var. Bu imkânı aktif bir şekilde kullanmamız gerekiyor.” dedi.

 “ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ YAPABİLİRİZ”

Trakya Üniversitesi ile bu konuyla ilgili ulusal çapta ses getirebilecek eğitim programı yapılabileceğini belirten Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık; “Tanınmış simalar da getirilerek belirli eğitimler yapılabilir. Muhakkak bizim bu farkındalığı arttırıcı çalışmalar yapmamız gerekiyor. Her türlü bayram etkinlik programlarında, insanların bir araya geldiği her programda uyuşturucu ile mücadeleye, bağımlılıkla mücadele konusunda muhakkak bir farkındalık oluşturulmasını arkadaşlarımızdan bekliyoruz. Bunu bir olağan faaliyet haline getirelim. Herhangi bir toplantıda, bağımlılıkla mücadeleyle ilgili Sağlık Müdürlüğü eğitim verebilir. Bunları alışkanlık haline getirmemiz lazım.  Ulusal hane ziyaretleri bizim için önemli bir fırsat. Muhakkak suretle insanların ailelerine girdikçe, bizim gördüğümüz, tespit ettiğimiz birçok sonuç çıkacaktır. Sadece sosyal yardım alanlarıyla sınırlı kalınmamalı. Eğitimler ilgili bir eksiklikte görebiliriz. Okula devam etmeyen öğrenci de görebiliriz. Barınma ile ilgili de bir problem görebiliriz. Bağımlılıkla ilgili problem de görebiliriz. Bunların muhakkak suretle ilgili kurumlarla paylaşılmasında fayda var.  Bir diğer boyut ise topluma kazandırabilmek. Rehabilitasyon süreci çok önemli. AMATEM’lerde ve sağlık kurumlarındaki tedavi ve iyileşme süreci çok önemli. Maalesef bu konuda ülke genelindeki oranlarımız çok düşük. Ne yazık ki bir şekilde uyuşturucuya bulaşmış, uyuşturucu batağına sürüklenmiş çocuklarımızı tekrar geri kazanmakta zorlanıyoruz. Ama bunda da bıkmadan, usanmadan mücadeleyi sürdürmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server