Rektör Tabakoğlu seslerini duyacak mı?

Hak-İş Öz Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, Trakya Üniversitesi ile Toplu iş sözleşmesi imzalanmasına rağmen döner sermaye üzerinden çalışan yaklaşık 600 personelin ödemelerinin halen yapılmadığını belirterek, “Açıklama bile yapılmıyor” dedi.

Rektör Tabakoğlu seslerini duyacak mı?

Trakya Üniversitesi hastanesi önünde bir araya gelen Hak-İş konfederasyonu Edirne İl Başkanı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet ve sendika üyeleri personel ödemeleri konusunda basın açıklaması yaptı Konuya ilişkin açıklamada bulunan Hak-İş konfederasyonu Edirne İl Başkanı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet,"Trakya Üniversitesi 01.02.2020 tarihi itibarıyla “Yetki Sürecimize” itirazlarını başlatmıştır. Yaklaşık iki yıla yakın bir süreç içerisinde; Trakya Üniversitesi Yönetimi ile Sendikamız yönetiminin yapmış olduğu görüşmeler neticesinde, anlaşma sağlanmıştır. Üniversite yönetimi, anlaşma sağlanması üzerine ilgili mahkemedeki şikâyetini geri çekmiş ve bunun üzerine 01.02.2020 ve 31.01.2023 yürürlük süreli yetki belgemizi alarak, yaklaşık 800 üyemizi kapsayan toplu iş sözleşmemizi16.02.2020 tarihinde imzaladık. Toplu iş sözleşmemizden geriye dönük tahakkuk eden fiyat farklarının iki ay içerisinde, 16 Nisan 2022 tarihine kadar ödenmesi hususunda üniversite yönetimiyle karar birliğine vardık ancak, söz konusu tarih geçmiş olmasına rağmen geldiğimiz bugünde kısmen yapılan bir ödeme dışında herhangi bir başka ödeme yapılmamıştır. Döner sermayede para olmadığı ve Maliye Bakanlığı’ndan para istendiği, paranın gelmesi halinde ödemelerin yapılacağı bu nedenle ödemenin biraz gecikebileceği söylendi. Başta Rektör Tabakoğlu olmak üzere tüm yönetim ile görüştük ama sorun çözülmüyor” dedi.

“2 YILDIR OYALIYORLAR”

Üniversite yönetiminin yaklaşık 2 yıl boyunca oyalaması neticesinde personelin çok mağdur olduğunu aktaran Hak-İş Öz Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet “Sözleşme imzalandı ama haklarımızı halen alamadık. Yasal süreç doldu ve Üniversite yönetimine bir yazı gönderdik. Söz konusu yazıya istinaden Üniversite yönetimi sözlü olarak tarafımıza bayram öncesi yani bu hafta parayı yatıracaklarını belirtmişlerdir. Üyelerimizin hak, hukuk ve özlük haklarını korumak için, başta genel merkezimiz olmak üzere, bizlerde şube başkanlığı olarak elimizden gelenin fazlasını yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz keza bu bizim görevimiz. Üyelerimizin şuan içerisinde bulundukları üzücü durumdan çıkmaları ve mutlu olmalarını gerektirecek her türlü çalışmaları kesintisiz sürdüreceğiz bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server