Komşu bazı sınır kapılarını kapattı

Bulgaristan İçişleri Bakanlığından (MVR) yapılan açıklamada ikinci bir emir gelene kadar Bulgaristan-Sırbistan sınırında bulunan “Oltomanti”, “Strazimirovtsi” ve “Bregovo” sınır kapılarının karşısındaki Sırbistan sınır kapılarından yolcu ve araç geçişi durdurulduğu bildirildi.

Komşu bazı sınır kapılarını kapattı

Sırbistan’a giden ve Sırbistan’dan gelen yolcu ve araç trafiği “Kalotina” ve “Vrışka Çuka” sınır kapılarına yönlendiriliyor.

Tedbir, bugün saat 8.00’den itibaren geçerli oldu. İtalya, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore, İran ve İsviçre'den gelen yabancı uyruklu kişilerin Sırbistan topraklarına girişine geçici yasak getirildi. Yasak, Sırbistan üzerinden geçiş yapan yabancı uyruklular dahil tüm yolcular için geçerli.

Koronavirüs riski bulunan ülkelerden gelenlerin ancak “Gyuşevo” ve “Deve Bayır” sınır kapıların Kuzey Makedonya’ya giriş yapmalarına izin verilecek.

Bakanlığın açıklamasında Bulgaristan-Romanya sınırında bulunan “Vidin-Tuna Köprüsü” ve “Kardam” sınır kapılarının çıkış noktalarında ağır taşıt trafiğinin yoğun olduğu kaydedildi. Bulgarlarsan vatandaşları da dahil olmak üzere seyahat ettikleri ulaşım aracının türü ne olursa olsun İtalya, Çin, İran ve Güney Kore'den Romanya'ya seyahat eden yabancı uyruklular, ülkeye girişleri sırasında 14 günlük zorunlu karantina uygulamasına tabi olacaklar.

Azami yük ağırlığı 3,5 tondan fazla olan ağır yük araçlar, trafik kısıtlamalarından muaftır. Yukarıda belirtilen önlemler ve kısıtlamalar deniz ve nehir yolu taşımacılığı için de geçerli olacak.

Açıklamada teknik nedenlerden dolayı Sviştov-Zimniç Sınır Kapısı’nda feribot seferlerinin hasarın giderilmesine kadar durdurulduğu bildirildi. Bulgaristan Gıda Güvenliği Ajansı Vidin Şube Müdürlüğü tarafından yapılan inşaat çalışmalarından dolayı Vidin-Tuna Köprüsü Sınır Kapısı’nda 9-12 Mart döneminde trafik akışının yeniden düzenleneceği bildirildi.

Bulgaristan-Yunanistan sınırında bulunan “Kulata” sınır kapısının çıkış noktasında ağır taşıt trafiğinin yoğun olduğu, diğer sınır kapılarında normal olduğu kaydedildi. Bulgaristan-Türkiye sınırında bulunan “Kaptan Andreevo” ve “Lesovo” sınır kapılarında sınır kapılarının çıkış noktalarında ağır taşıt trafiğinin son derece yoğun olduğu bildirildi.

Kaynak: kircaalihaber.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server