Bulgaristan PCR zorunluluğunu kaldırıyor

Ülkemizden Bulgaristan’a seyahat edecek vatandaşlardan istenen aşı sertifikasıyla birlikte PCR testi zorunluluğu 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren kaldırılıyor.

Bulgaristan PCR zorunluluğunu kaldırıyor

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı dün yayınladığı genelgeyle, COVID-19 salgını kapsamında Bulgaristan’a giriş önlemlerini gevşettiğini açıkladı. Buna göre Türkiye “kırmızı” kategoride kalmaya devam ediyor, ancak 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren ülkemizden Bulgaristan’a yapılacak seyahatlerde aşı sertifikasına sahip vatandaşlardan ek olarak PCR test istenmeyecek. Geçerli aşı sertifikası, hastalığın geçirildiğini kanıtlayan belge veya en fazla 72 saat önce yaptırılmış negatif PCR testi ya da en fazla 48 saat önce yaptırılmış negatif hızlı antijen testi sonucu

ibraz edilmesi yeterli olacak. Bulgaristan’a giriş yapabilmek için bu belgelerden birisinin ibraz edilmesi gerekiyor. Yeni genelgenin bir diğer yeniliği ise aşı sertifikasının geçerlilik tarihini son aşıdan 270. güne kadar olarak belirlenmesi. Buna göre eğer iki dozluk aşı sertifikanızın geçerlilik süresi bittiyse, hastalığı geçirdiğinize dair belge veya PCR ya da Antijen testi ile de giriş yapılabilecek. Hatırlatma doz aşısını olanlar ise başka bir belgeye ihtiyaç duymadan seyahat edebilecek.

Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server