Vergi yok, gelir çok

Saros körfezindeki kiralık yazlıkların fiyatları uçtu. Bayram süresinde 750-1000 Tl günlük ücret istenen evler ile ilgili tek bir denetim yok. Ev kiralamak isteyenler, "Bayramı fırsat bildiler, fiyatları uçurdular. Gelir elde ediyorlar ama tek kuruş vergi verilmiyor" dediler.

Vergi yok, gelir çok

Türkiye uçuyor, kiralık ev fiyatları çıldırıyor. Bayram tatilini deniz kenarında geçirmek isteyen vatandaşlar Saros körfezi kıyısında bulunan kiralık yazlıklıların fiyatlarının 5 yıldız otele denk geldiğini belirtiyor. Her geçen yıl aşırı fiyat artışı yaşayan kiralık yazlıkların bu yıl fiyatlarının uçtuğunu belirten vatandaşlar, " Enez, Erikli gibi yerlerde kiralık yazlık fiyatları bayramda tavan yaptı. Günlük 750-1000 lira arasında fiyat isteniyor. Ama evlerini kiraya verenler tek kuruş vergi ödemiyor. Tabii denetimde yok. Üstelik en az 6 günlük kiralama talep ediliyor. 6 günden az kiralayacaksanız zaten ev yok. Özellikle Enez ve Erikli'deki ev fiyatları ege sahillerindeki evlerden iki kat daha fazla" dediler.

TATİLCİ AKINI

Öte yandan bayram süresince Enez ve  Erikli sahillerine yerli turist akını olacağı belirtiliyor. Alt yapıları yetersiz olan iki bölgede yetkililerin şimdiden önlem alması istenirken, çadır turizminin de patlayacağı belirtildi. Bu arada Enez ve Erikli sahillerindeki konteynırlarında kiraya verildiği gözlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server