Turşu kurmak hayal oldu

 Edirne Cumartesi pazarında üreticide, tüketici de memnun değil. Vatandaşlar, "Bu yıl turşu bile kuramayacağız" derken, üretici, "Maliyetler arttı, her şey pahalandı" dediler.

Turşu kurmak hayal oldu

Pazarda fiyatlar cep değil, yürek yakıyor. Ekim ayı ile birlikte kışlık hazırlıklarına başlayan vatandaşlar, pazarda turşuluk fiyatlarını görünce şok yaşıyor. Bu yıl turşu kurmanın zor olduğunu belirten vatandaşlar, " Kornişon salatalık 10 lira, lahana 10 lira, bir kereviz bile 10 lira olunca nasıl turşu kuracağız.Fiyatların yanına yaklaşılmıyor. Tarım Bakanı halen masal okuyor. Gelsin bir pazarı görsün, bakalım torba kaç liraya doluyor. Turşuluk fiyatları ile birlikte tüm sebze ve meyve fiyatları ateş pahası. Çocuklarımıza meyve yediremeyeceğiz" dediler.

MALİYETLER ARTTI

Bu arada  üreticiler, "Kimse bize bir şey söylemesin. Bizim ürünümüzde aracı yok, direk tarladan tezgaha getiriyoruz ama maliyetler aşırı arttı. Mazot, gübre ve diğer girdiler yüzünden ürettiğimiz ve aracısı olmayan ürünlerimizi bile bu fiyattan satmak zorunda kalıyoruz. Vatandaş haklı. Etiket bile koymaya korkuyoruz. Bu yıl satışlar azaldı, çok kişi geçmiş yıllarda olduğu gibi bol bol turşu kuramayacak" dediler.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2021, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server