Manyas Barajı'ndan 140 bin dekar alan sulanacak

Marmara Bölgesi'nin en önemli ve büyük barajlarından olan Manyas Barajı'ndan bu yıl 140 bin dekar tarımsal alanın sulanması bekleniyor.

Manyas Barajı'ndan 140 bin dekar alan sulanacak

Manyas Barajı Sağ Sahil Sulama Projesi'nden Bandırma-Ergili pompajı ile 126 bin dekar alan sulamaya açıldı. Yapımı yüklenici firma tarafından proje değişimi istemiyle tasfiyeye giden ve kapalı sistem olan Sol Sahil Sulama Projesi'nden ise 28 bin dekar tarımsal alan sulanacak.

DSİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, Manyas Gölü ve derelerden 40 bin dekar alanın sulanması bekleniyor.

Manyas Barajı'ndan geçen yıl Bandırma'nın Aksakal ve Ergili-Doğa mahallelerine su dağıtımı yapan Ergili pompajı dahil olmak üzere sağ sahil bandında 112 bin dekar, sol sahil bandında ise 27 bin 700 dekar alan sulanmıştı.

Barajın sağ sahil birinci ve ikinci kısım ile sol sahil projesinin tamamlanmasıyla Manyas, Bandırma, Susurluk ve Gönen ilçelerinde 312 bin 320 dekar tarımsal alanın sulamaya açılacağı belirtildi. Bunun 105 bin 500 dekarının sol sahil bandında olacağı, 64 bin 300 dekarının ise Bandırma'nın bazı kırsal mahallerinin yararlandığı Ergili pompajından yapılacağı ifade edildi.

Bitki sulama suyu ihtiyacı (U.r) değerlerine göre bir dekar çeltik yıllık 767 ton, yonca 607 ton, domates 462 ton ve ayçiçeği ise 219 ton suya ihtiyaç duyuyor.

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server