Edirne esnafına kötü haber

Pandemi nedeni ile Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelişlerin yok denecek kadar az olduğu dönemde sanayi esnafına yeni bir darbe geldi. Yurt dışından gelerek aracını tamir ettirecek yabancılar, dönüşte vergi ödeyecek.

Edirne esnafına kötü haber

Resmi gazetede yayınlanan karara göre, yabancı ülke taşıtlarından tamir, bakım, onarım gibi işlemleri için vergi alınacak. Ulaştırma Bakanlığının kararı şöyle;

MADDE 1 – 7/8/2013 tarihli ve 28731 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Geçici ve Yabancı Plakalı Taşıtlardan Alınacak Geçiş Ücretlerine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 68)’in 8 inci maddesinin birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümleler eklenmiştir. “Tamir, bakım, onarım veya tadilat amacıyla gelen ve ülkemizde işlem ve işçilik gördükten sonra boş olarak çıkış yapacak yabancı ülke taşıtlarından tamir, bakım, onarım, tadilat veya işçilik bedeli 2.000 (ikibin) Euro veya karşılığı Türk Lirasından fazla olan ve bu durumu belgeleyen taşıtlardan geçiş ücreti alınmaz. Bu taşıtların tamir, bakım, onarım, tadilat veya işçilik bedeli 2.000 (ikibin) Euro veya karşılığı Türk Lirasından az olanlarından 600 (altıyüz) Euro veya karşılığı Türk Lirası ücret alınır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server