Edirne Ciğeri kaç lira?

Edirne Tava ciğerinin fiyatı kafa karıştırdı. Ciğercilerin farklı fiyatlar uyguladığını belirten vatandaşlar şikayetlerini dile getirirken, ciğerciler, "Artan maliyetler belimizi büküyor, bu fiyatlara bile ciğer yemek hayal olacak" dediler.

Edirne Ciğeri kaç lira?

Edirne'nin simgesi olan Tava ciğerdeki fiyat karmaşası esnafın da, vatandaşında kafasını karıştırdı.  ETSO'ya kayıtlı esnaf 150 gr. ciğeri 36 liradan satışa sunarken, Esnaf Odasına kayıtlı esnaf ise 32 liradan satmaya devam ediyor.

"MALİYETLERİ KARŞILAYAMIYORUZ"

Maliyetlerin her geçen gün arttığını belirten  bazı esnaf, "Bir teneke yağ 287 lira, ciğerin kilosu olmuş 50 lira, bu şartlarda nasıl 32 liraya ciğer verelim. Önümüzdeki dönem bir porsiyon ciğer 50 lira olacak. Edirne'de yeterli kesim yok mecburen yakın İllerden Dana ciğeri alıyoruz, bu da maliyetleri katlıyor" derken, Edirne'nin en eski ciğercisi Kazım Gilan ise , "36 Liraya satılmaması gerekiyor. Ben 32 liraya satıyorum ve beni kurtarıyor. Böyle giderse kimse ciğer yemeye gelmeyecek" dedi.

"FİYAT TARİFESİ TEK OLMALI VE İŞYERİNİN ÖNÜNE KONMALI"

Bir çok işyerinde fiyat tarifesi olmadığını, Edirne ciğerinin tadının her işyerinde farklı olduğunu belirten vatandaşlar, "Edirne ciğerinde bir standart olmalı. Bir çok işyerinde çok kaliteli ciğer yiyoruz ama bazı yerlerde ciğer yedikten sonra tuvalete zor yetişiyoruz. Çok sıkı denetim yapılmalı, tek fiyat olmalı ve her ciğerci aynı standardı yakalamalı. Yoksa yakın bir süreçte Edirne Tava ciğeri tarih olacaktır. İşyeri sahipleri sosyal medyadan gelen şikayetleri bir görsün, Edirne Belediyesi ve İl Tarım sıkı denetim yapsın" dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server