Ciğerciler zam, vatandaş geçim derdinde

Edirne'de ünlü ciğerciler zam yapmak içim imza kampanyası başlattı. Halen porsiyonu 32 liradan satılan Tava ciğer zam alınırsa 36 liradan satılacak.

Ciğerciler zam, vatandaş geçim derdinde

Edirne'nin ünlü ciğercileri artan maliyetler karşısında daha fazla dayanacak güçleri olmadığını belirterek Edirne ciğerine zaman yapılması için imza kampanyası başlattı.  Meslektaşlarını gezen ve Edirne ciğerine zam yapılması içim imza alan ünlü ciğercilere 10 kadar esnafın destek  verdiği belirtildi. Halen 32 Liradan satılan Edirne Tava Ciğerinin porsiyonun 36 liradan satılması için meslektaşlarımdan imza toplayan ve bu imzaları esnaf odası ve Ticaret Odası Başkanlığına vermeye hazırlanan Ciğerciler, artan maliyetleri gerekçe gösterdiler.

"MALİYETLER ÇOK ARTTI"

Dana ciğerini kilosunun 50 tl, bir neneke yağın 270 olduğunu belirten Tava ciğer satan işyeri sahipleri, "Pandemi döneminde ciğerin kilosunda yüzde yüz artış oldu. Bir kilo ciğer 50 tl. dolu. Bunun yanında bir teneke yağ 270 tl, diğer girdilerimiz ile aşırı bir yükselme gösterdi. Personel ve diğer girdilerimiz arttı. Ayrıca pandemi nedeni ile et tüketimi azaldı ve hayvan kesimi de yok denecek kadar az. Bir  dana'dan 7 kg. ciğer çıkıyor. Normal zamanda Edirne'nin günlük ihtiyacı 1 ton ve en az 125 dana kesilmesi gerekiyor. Şu anda günlük kesilen dana sayısı 25 taneyi geçmiyor. Piyasada dana ciğeri sıkıntısı var. Mal bulmakta zorlanıyoruz. Bunun yanında bir çok giderimiz var ve altından kalkamıyoruz. Normal şartlarda bir porsiyon  ciğerin 40 Tl. olması gerekiyor" dediler. Öte yandan görüştüğümüz bir çok işyeri sahibi ise özellikle ciğer yanında verilen garnitürlerin kaldırılması gerektiğini belirterek, "Edirne ciğerinin yanında sadece biner verilmesi gerekiyor. Garnitür  kaldırılırsa zam yapmaya gerek yok" dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server