Yoğun bakımlar dolu mu? Boş mu?

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, " Kentimizdeki hastanelerde yoğun bakım ünitelerinde boş yatak bulunmamaktadır.”derken, İl Sağlık Müdürlüğü, " İlimizde şuan itibari ile yoğun bakım doluluk oranı Edirne Valiliğimizin koordinasyonunda alınan ek tedbirlerle birlikte%76.3’dür" dedi.

Yoğun bakımlar dolu mu? Boş mu?

Vaka ve hasta sayıları her geçen gün artarken, Edirne için yapılan açıklamalar kafa karıştırdı. Pandemi sürecine ilişkin bilgiler vermek üzere yazılı basın açıklaması yapan Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, “25 Kasım 2020 tarihi itibariyle; Covid-19 hastalığı nedeniyle Edirne, Keşan ve Uzunköprü Devlet Hastanelerinde, Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Özel Keşan Hastanesinde toplam 274 hasta tedavi görmektedir. Edirne’deki Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda kalan PCR + hasta sayısı 370’dir. Kentimizdeki hastanelerde yoğun bakım ünitelerinde boş yatak bulunmamaktadır.” ifadelerini kullandıktan sonra; sınır kapılarının kapatılması ve sokağa çıkma kısıtlamaları başta olmak üzer birçok ilave tedbirin derhal uygulanması gerektiğini belirtirken, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü yoğum bakımlarının tam dolu olmadığını açıkladı.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ NE DEDİ?

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise yoğun bakımlarda sorun olmadığı belirtildi. İl Sağlık Müdürdüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında Edirne İlimizde boş yoğun bakım yatağı bulunmadığına dair yanlış haberlerin yer aldığı görülmektedir. İlimizde şuan itibari ile yoğun bakım doluluk oranı Edirne Valiliğimizin koordinasyonunda alınan ek tedbirlerle birlikte%76.3’dür. Şuan itibari ile korona ve korona dışı yoğun bakım ihtiyacı olan hastaların yoğun bakım hizmetleri herhangi bir aksama olmaksızın tüm sağlık çalışanlarımızın üstün gayretleri ile sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

YÜZDE 100'Ü DOLU DEMEKTİR

Bu arada Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof.Dr. İsmail Cinel yaptığı açıklamada, yoğun bakımlarda doluluk oranının yüzde 70-75 olmasının aslında doluluk oranının yüzde yüz olduğunun göstergesi  olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server