Yardımlar İmece usulü

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında Olağanüstü Toplanan Belediye Meclisi; Koronavirüsü tedbirleri kapsamında 2 ay boyunca su ve atık su ücretlerinde yüzde 50 indirim kararı aldı. Başkan Gürkan, "Edirne İmece" adında dayanışma platformu kurulduğunu söyledi.

Yardımlar İmece usulü

Edirne Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Recep Gürkan Başkanlığı’nda Olağanüstü toplantı. Koronavirüsü önlemleri kapsamında basın mensupları ve halk toplantıya alınmadı. Meclis Salonu, toplantı öncesinde ekipler tarafından dezenfekte edildi.

YARDIM İÇİN PLATFORM KURULDU

“Edirne İmece” adında bir dayanışma platformu kurduklarını belirten Gürkan, “Sadece gıda desteği yapıyoruz vatandaşlarımıza. Gıda bağışı yapan vatandaşlarımız da var. Gıda paketleri hazırlıyoruz. Edirne İMECE Platformunu bugün devreye sokarak, daha düzenli bir şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşarak, yapmaya devam edeceğiz. Bin pakete yakın ihtiyaç sahiplerine gıda ulaştırdık. Şimdi 10 bin paketlik bir hazırlık yapıyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine, kim olduğuna bakmadan, kim olduğunu bilmeden bu gıda desteğini vermeye devam edeceğiz. Önemli olan halkımızın sağlığı.  Elbette ekonomik olarak Edirne Belediyesi de ülkemiz de dünya da zor günlerden geçiyor. Ama biz daha sonrasını düşünmeden acil olanların dışındaki bütün ihtiyaçları durdurarak, halkımızın yanında olmaya devam ediyoruz” dedi.

"MÜCADELE SÜRÜYOR"

Meclis Başkanı Recep Gürkan ve Meclis üyeleri maske takarak ve sosyal mesafeye uygun oturarak, meclis toplantısını gerçekleştirdi. 3 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı öncesinde söz alan Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çin’de başlayan COVİD-19 Koronavirüsünün bütün dünyaya yayıldığını söyledi.Yaklaşık 200 ülkenin krizle ciddi bir mücadele içerisinde olduğunu belirten Gürkan, “10 Mart’tan itibaren de hepimiz devlet olarak, vatandaş olarak millet olarak, Koronavirüsüne karşı mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Bu süreçte Sağlık Bakanımız, gerçekten de tüm sağlık çalışanlarıyla birlikte olağanüstü bir performans sergiliyor. Ben öncelikle Sağlık Bakanımız başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarına şükranlarımı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreç zarfında kayıplarımız oldu, oluyor. Maalesef bundan sonrada olmaya devam edecek.  Özelikle son birkaç güne baktığımızda Türkiye’de pozitif vaka sayısının gittikçe durağanlaşmaya, stabilize olduğunu görüyoruz. Bu da sevindirici bir gelişme. Uzmanlar sürekli bilgilendiriyorlar. Virüsle ilgili yapılacak en büyük çalışma teması kesmek. Biz de bugün Belediye Meclisini Olağanüstü toplarken, mümkün olduğu kadar sosyal mesafe kurallarına uyarak, meclisimizi toplamaya çalıştık. Gündemimizde de 3 madde var. Koronavirüsü nedeniyle yaşamını yitiren bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Dün itibariyle 1400 civarında vefatımız var. Tedavi sürecindeki bütün yurttaşlarımızın da biran önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Bu arada sınırlarımızın dışında Suriye’de özellikle harekâtlarımız devam ediyor. Hain terör örgütleri Türkiye’ye karşı olan saldırılarını durdurmuyorlar. Şehitlerimiz gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda bütün şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum  ” diye konuştu.

230 BİN MASKE DAĞITILDI

Türkiye’de 10 Mart’ta ilan edilen krizden 2 gün önce 8 Mart’ta çalışmalara başladıklarını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bütün tedbirleri alarak çalışmalara başladık, halen de 7/24 esası ile devletimizin bütün kurumlarıyla, Valiliği’mizle organize bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Birçok tedbir aldık. Bu tedbirler sürüyor, sürmeye devam edecek. Gelişmelere göre de yeni tedbirler almaya devam ediyoruz. Edirne Belediyesi 8 Mart’tan bugüne toplam 230 bin ücretsiz maske dağıttı Edirne’de . Tüm kamu kurumlarına, kuruluşlarına, evlere dağıtmaya da devam ediyoruz. 3 kattan fazla olan ve birden fazla ailenin yaşadığı konutları dezenfekte etmeye başladık, 28 Mart itibariyle. Çoklu yaşamın olduğu yerlerde bu işlemi yapıyoruz. Villa tarzı yada müstakil ev buradalar da zaten başka bir aile yaşamadığı için, bir temas riski söz konusu olmadığından dolayı, buraların dezenfekte edilmeye ihtiyacı yok. Ve kısıtlı olan kaynaklarımızı da buralarda kullanmıyoruz. Ağırlıklı olarak 3 ve daha fazla katlı olan yerlere, birden fazla ailenin yaşadığı alanların ortak kullanım alanlarını dezenfekte ediyoruz. Bu süreçte evlerin içinin dezenfekte edilmesine gerek te yok, bunun sürdürülmesi mümkün de değil. Örneğin Yeniimaret Mahallemiz. Oradaki konutların yüzde 90’ı müstakil evler. Dolayısıyla bir ortak yaşam alanı söz konusu değil. Vatandaşlarımız, ‘Hep yeni yerleşim bölgesinde çalışıyorsunuz’ diyorlar. Diğer mahallerde de maske, kolonya , el dezenfektanları dağıtımları devam ediyor ama apartman ve site gibi yerlerin yeni yerleşimde ağırlıklı olması, nüfusun yüzde 60’nın orada yaşaması nedeniyle ağırlık doğal olarak orada oluyor. Menzilahir Mahallesi’nde hiç apartman yok. Orada site, apartman anlamında bir dezenfeksiyon olması söz konusu değil çünkü herkes kendi evinde tek aile olarak yaşıyor. Ama dezenfeksiyon dışında Edirne’deki tüm evlere ücretsiz maske, eldiven ve el dezenfeksiyonu ulaşıyor. Ulaşmaya da devam edecek  ” dedi.

PAZAR GÜNÜ MEYVE-SEBZE PAZARI KURULACAK

Pazaryerlerinde de gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Başkan Gürkan, “Pazaryerlerine her gelen vatandaşımıza ücretsiz eldiven ve maske veriliyor. Ateşleri ölçülüyor, el dezenfektanları kullanılıyor. Bu bağlamda bugün alacağımız kararla kriz dönemiyle sınırlı olmak üzere vatandaşların pazaryerlerinde daha az temasını sağlamak ve alternatifi çoğaltmak adına bu hafta Pazar Günü başlamak üzere Özgür Çocuklar Parkı’nın olduğu yerde Pazar Günleri sebze ve meyve pazarı kuracağız. Cumartesi ve Çarşamba Pazarındaki yoğunluğu bir nebze daha azaltmış olacağız. Vatandaşlarımıza ve görevlilere 94 bin adet ücretsiz eldiven ulaştırdık” şeklinde konuştu.

YÜZDE 50 İNDİRİM

Krizin hemen ardından borcundan dolayı suları kesilen vatandaşların su kesme işlemlerini durdurduklarını belirten Gürkan, “Kesilmiş olan suları hemen açtık. O günden bu yana hiç kimsenin sularını kesmedik. Yine bugün sizlerle alacağımız kararla vatandaşlarımıza bir nebzede olsa katkıda bulunabilmek için konut ve işyerlerinden su ve atık su bedellerinden yüzde 50 indirim yaparak Türkiye’deki ilk belediye olacağız. Bizden sonra bunu Bolu ve Adana Belediyeleri sürdürdü. Yine krizin ilk günlerinde belediye kiracılarından kira almayacağımızı ve işgaliye harcı almayacağımızı açıklamıştık. Dün akşam bakanlıktan meclise sevk edilen bir kanun tasarısı var. O kanun tasarısında da bu hususlara yer verildi. Biz bir ay önce aldığımız tedbirlerin kanunlaşacağını görmekte sevindirici” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server