Selimiye restorasyon ihalesi ne zaman?

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Selimiye Camii restorasyonu için 2 Kasım 2021 günü ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Selimiye restorasyon ihalesi ne zaman?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Edirne'ye yapılan ve yapılacak olan yatırımlar ile ilgili görüşme yaptığını belirten TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Selimiye Cami restorasyonu için 2 Kasım 2021 günü ihaleye çıkılacağını söyledi. Edirne’nin tarihi ve kültürel anlamda değeri ve önemine vurgu yapan Aksal; "Osmanlıya uzun yıllar Başkentlik yapmış Kadim şehrimiz Edirne'mizin bu manevi miraslarını tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak gelecek nesillere aktarabilmek adına Cumhurbaşkanımızın hassasiyetleri ve talimatlarıyla; ilgili bakanlıklarımız kurum ve kuruluşlarımızla daima istişareler ve değerlendirmelerde bulunuyoruz. Ülkemizin istikbali için TBMM Genel Kurulu’nda Milletimizi temsilen yasama çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz esnada, Edirne'mize yatırımların projelerinde Bakanlıklarımız nezdinde takipçisiyiz." dedi. TBMM’de Kültür Turizm Bakanı ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Aksal; "Sayın Bakanımız ile TBMM’de bir görüşme gerçekleştirdik. Yaklaşık 1800 metreyi bulan çevresi ile Edirne’deki en büyük tabya olan,  Balkan Savaşları'nda Edirne savunmasının karargâh binası olarak kullanılmış olan Hıdırlık Tabyasını ve Enez Ayasofyası olarak bilinen Enez Fatih Camii açılışını Sayın Bakanımızın en yakın zamanda Edirne’ye teşrifleriyle gerçekleştireceğiz." dedi.

"SELİMİYE İÇİN TARİH BELLİ OLDU"

Milletvekili Akal, "Mimar Sinan’ın ustalık eseri Unesco Dünya Mirası Selimiye Cami Restorasyonumuz için Bakanlığımızla ilk günden beri en hassas şekilde proje çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2 Kasım’da Selimiye Camiimizin restorasyonu için ihaleye çıkıyoruz. Selimiye Camii ni etrafında yıllardır var olan mezbelelikten kurtarıp; Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız eliyle kültürel dokusuna en uygun şekilde restore edeceğiz. Selimiye Camiinin çevresi artık ‘’toz toprak değil tarih kokacak’’ dedi. Milletvekili Aksal;Edirne’de Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde devam eden, tamamlanmış olan ve planlanan birçok yatırım olduğunu vurgulayarak "Bu topraklar Medeniyetler Beşiği olan topraklar. Hiç kuşkusuz ecdadın tarihi, yaşamı, sosyo-kültürel hayatı ile ilgili çok ehemmiyetli kalıntılara, eserlere sahibiz. Makedon (Makedonya) Kulemiz ile yakın çevresindeki sur kalıntılarının olduğu alanı da Edirne Kent Tarihi Müzesi ve Ören Yeri olarak düzenleyeceğiz. İstisnasız her bir eserimizle ilgili çalışmalarımız mevcut, aynı zamanda Şehrimize kültürel anlamda katkı sağlayacak yeni İl Halk Kütüphanemiz için de Sayın Bakanımızla istişarelerde bulunduk. Edirne Tarihi-kültürüne yönelik destekleri için Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımıza Edirneli hemşehrilerim adına, gelecek nesiller adına teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server