Sadece adı Edirne Ciğeri

Ünü sınırları aşan Edirne ciğerinin, Kırşehir, Balıkesir, Manisa gibi İllerden geldiğini belirten yetiştiriciler, "Edirne'de haftada en çok 1 ton Dana ciğeri çıkıyor. Oysa ihtiyaç en az 6 ton ve bu başka İllerden karşılanıyor" dediler.

Sadece adı Edirne Ciğeri

En Lezzetli etlerin olduğu hayvanları yetiştirmekle ünlü Edirne'de, ünü sınırları aşmış Edirne Ciğerini de talebe yetmiyor. Edirne'ye ciğer yemeye gelenlerin aslında başka  illerden gelen ciğerleri yediklerini belirten hayvan yetiştiricileri, Edirne'de kesilen hayvan sayısının yeterli olmadığını söylediler.

"HAFTADA 1 TON CİĞER ÇIKIYOR"

Edirne'de bir hafta içinde 150-180 arasında Dana kesildiğini belirten yetiştiriciler, "İyi bir ciğer 2 yaşında ve ağırlığı 700-800 Kğ. olan Danadan çıkar. Bu miktar ise 6-7 Kğ. arasındadır. Edirne'de bir hafta elde edilen ciğer miktarı ise yaklaşık 1 ton olmaktadır ve piyasa yetmemektedir. Bu nedenle gerek işletme sahipleri, gerekse aracılar Balıkesir, Kırşehir, Manisa gibi İllere giderek buralardan ciğer almaktadır. yani Edirne'ye gelenler Edirne ciğeri değil, başka İllerden gelen ciğerleri yemektedirler" dediler.

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail yavaş
İsmail yavaş - 4 yıl Önce

Önemli olan yapılışı ve pişrmesidir

Umut Demirci
Umut Demirci - 4 yıl Önce

Daha fazla hayvan kesileceğine ineklerdeki ciğer sayısı artırılsın. Azıcık kafayı çalıştırın ya.

SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server