Maske kullanımı azalıyor!

Trakya'da yeni tip koranavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin olmazsa olmazlarından maske kullanımının yeni normal yaşam biçimiyle azaldığı görülüyor.

Maske kullanımı azalıyor!

Edirne'de bazı vatandaşlar maskeyi elinde, cebinde yada çenesinin altına takarak kullanırken, bazıları ise maske kullanmıyor.

Öte yandan, vatandaşların büyük çoğunluğu ise maske kullanmayı sürdürüyor. 

Vatandaşlardan Ali İhsan Tibet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normalde maske kullandığını ancak araba unuttuğu için takmadığını söyledi.

Bir rahatlık oluştuğunu belirten Tibet, "2, 3 ay önceye göre şimdi normalleşmeye dönünce insanlarda biraz daha rahatlık oldu. Edirne'de fazla yok diye biliyoruz, burası diğer illere göre daha rahat onu söyleyebilirim. Vaka sayısı artarsa mecburen önlem alacağız tekrar maske takacağız." dedi. 

Vatandaşlardan Adem Şişoğlu da sıcaktan dolayı maske takmadığını ifade etti.

Kurallara uyulması gerektiğini dile getiren Şişoğlu, "Bunu da yapamıyoruz, yapmıyoruz standardı da özel bir nedeni yok tabi. Son dönemlerde vakalarda artış var. Bazı alışkanlıklardan vazgeçilmiyor, şu anda da takmamız gerekiyor mazeret üretmememiz gerekiyor bir kural varsa riayet etmek gerekiyor ama yapı gereği mi bilemiyorum takmadık" ifadelerin kullandı.

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server