Karayolu ulaşıma kapandı

Edirne'de sağanak nedeniyle akarsuların debisi yükseldi. Subaşı ve Oğulpaşa dereleri taştı. Edirne-Kırklareli kara yolu yükselen dere suyunun sirayet etmesi nedeniyle kapatıldı

Karayolu ulaşıma kapandı

Sabah saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu. Sağanak nedeniyle Güney Çevre Yolu'ndaki bir mermer işletmesini su bastı.Yağmur nedeniyle kentteki birçok alt geçit trafiğe kapatıldı, araçlar su dolu caddelerde ilerlemekte güçlük çekti.

SUBAŞI VE OĞULPAŞA DERELERİNİN DEBİSİ ARTTI

Meriç ilçesine bağlı Subaşı beldesinden geçen dere yatağından çıkarak taştı. Taşma nedeniyle dere kenarındaki evlerin bahçeleri suyla doldu.Kent merkezine yakın Oğulpaşa deresinin de su seviyesi kara yolunun üzerine çıktı. Bu nedeniyle Edirne'den Kırklareli'ne ulaşımın sağlandığı D-20 kara yolu trafiğe kapatıldı. Bu istikametteki akış D-100 kara yoluna yönlendirildi.

DEBİLER ARTIŞA GEÇTİ

Yağış, Meriç ve Tunca nehirlerinin debisi de artırdı.Tunca Nehri debisi, yatağının daraldığı Sarayiçi Adası'nda oldukça yüksek akıyor.Tunca'nın debisi saniyede 54 metreküp akış olarak ölçüldü. Meriç Nehri'nin debisi ise 350 metreküp/saniye olarak kaydedildi.  Hava sıcaklığının 11 derece ölçüldüğü kentte sağanağın yarın ikindi vaktine kadar etkili olması tahmin ediliyor.

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server