Kadınlar meslek sahibi olacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın hizmete kazandırdığı Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezi, kısa zamanda kadınların umut ışığı oldu. Kursa kayıtlar devam ederken; Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kursa katılan kadınlar hem meslek edindiriyor hem de onları fabrikalar ile görüştürerek, iş bulmalarına yardımcı oluyoruz” dedi.

Kadınlar meslek sahibi olacak

Kadınların sosyal, siyasal ve iş yaşamında hak ettiği yere gelmesi için birçok projeye imza atan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, son olarak da Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezi’ni hizmete kazandırarak; kadınlara umut ışığı oldu.

Şuanda 15 kadının Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezi’nde eğitim gördüğünü ifade eden Gürkan, “Kurs merkezimizde, 10 dikiş makinesi, 4 overlok makinesi ve 1 sanayi tipi ütü yer almakta. Kadınlarımızın kurs merkezine ulaşımları ise ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Burada eğitim gören kadınlarımız sertifika almaya hak kazanarak; dünya markalarına üretim yapan tekstil fabrikaları ve atölyelerde iş bulma şansı yakalıyor. Edirne Belediyesi olarak kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmalarını sağlamak, dezavantajlı kadınlara yol göstererek, onları da yaşamın her alanına katabilmek ve kadının her meslek grubunda var olabileceğini göstermek için projeler geliştirmeye, kadınlarımıza pozitif ayrımcılık uygulamaya devam ediyoruz” dedi.

Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezi’nde düzenlenen olan kurslara katılmak isteyenler Kaleiçi Eski Vali Konağı’nda bulunan Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Serem erol
Serem erol - 4 yıl Önce

Edırne li olsun camından olsun

SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server