Haziran ayında da sayaçlar okunmayacak

Çin’de ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgının 10 Mart tarihinde Türkiye’de görülmesi üzerine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclisini Olağanüstü toplayarak su ve atık su ücretlerinde 2 ay boyunca (Nisan-Mayıs) yüzde 50 indirime gitmişti. Yine COVİD-19 tedbirleri kapsamında vatandaşların yaşam alanlarının içinde yer alan su sayaçlarını okuma işlemi Belediye Meclis kararıyla Nisan ve Mayıs ayları için durdurulmuştu. Su faturaları ise Ocak, Şubat ve Mart aylarında tüketilen su bedellerinin ortalaması alınarak belirlenmiş; vatandaşa fatura 3 ayın ortalamasının yüzde 50 indirimli hali olarak yansıtılmıştı.  

Haziran ayında da sayaçlar okunmayacak

Haziran ayının gelmesiyle birlikte Edirne Belediyesi su faturasında yeni bir düzenlemeye daha gitti. Edirne Belediyesi, Türkiye’nin yeni normalleşme sürecine girmesine rağmen salgın riskinin tam olarak ortadan kalkmamasından dolayı su faturası sayacı okuma işlemini Haziran ayı içinde durdurma kararı aldı. Vatandaşa su tüketim bedelleri Mayıs Ayı’ndaki endeksler baz alınacak.  Haziran ayındaki su faturaları Mayıs ayında ödedikleri faturanın yüzde 50 indirimsiz halinden ücretlendirilecek. 
Edirnelilerin sağlıklarının her şeyden daha önemli olduğunun altını çizen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Tüm dünya gibi Türkiye de çok ciddi bir süreçten geçti. COVİD-19 salgınının Türkiye’de görülmesinden çok önce Edirne Belediyesi olarak gerekli tedbirleri almaya başladık. Hijyen kurallarının çok önemli olduğu bu süreçte su ve atık su ücretlerinde 2 ay boyunca yüzde 50 indirim yaparak, tüm Türkiye’ye örnek olduk. Ayrıca su borçlarından dolayı suları kesmeme kararı alarak; suları kesilen vatandaşların sularını tekrardan açtık. Tabi ülke salgın nedeniyle ekonomik olarak da çok zor bir süreçten geçti. Bu zor zamanlarda uyguladığımız yüzde 50 su indirimi vatandaşlarımız için bir can suyu oldu. Yaz aylarının gelmesi ve su tüketimin artmasına rağmen Ocak, Şubat ve Mart aylarında tüketilen su miktarının ortalamasını olarak, Nisan ve Mayıs aylarındaki su tüketim bedellerini tespit ederek, bu bedellerin yüzde 50 indirimli halini faturalandırdık” diye konuştu. 
Haziran ayında su faturalarında yeni bir düzenlemeye daha gittiklerini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Nisan ve Mayıs aylarında uyguladığımız yüzde 50 su indirimi Haziran ayı itibariyle son buldu. Ancak Türkiye, çok yakında yeni normalleşme sürecine geçti. Ve kentimizde su sayaçlarının büyük bir kısmı vatandaşlarımızın yaşam alanlarının içerisinde yer alıyor. COVİD-19 salgınının tam olarak bitmemesinden dolayı, vatandaşlarımızın sağlığını riske atmamak adına Haziran ayında da su sayaçlarını okumama kararı aldık. Su faturaları Mayıs ayında yansıtılan faturanın yüzde 50 indirimsiz hali olarak faturalandırılacak. Mayıs ayında vatandaşlarımıza yansıtılan su faturası Ocak, Şubat ve Mart aylarında tüketilen su bedellerinin ortalaması alınarak tespit edilmişti. Hiç kuşkusuz ki yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok evde tüketilen su miktarı arttı. Birçok evde Ocak, Şubat ve Mart aylarında tüketilen suyun neredeyse iki katı bir tüketim gerçekleşmekte. Edirne Belediyesi olarak hem COVİD-19 tedbirleri kapsamında vatandaşlarımızın sağlığını riske atmamak; hem de artan su tüketimine rağmen vatandaşlarımızı Haziran ayında da ekonomik olarak çok zorlamamak adına böyle bir karar aldık” dedi.   
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server