Gürkan: Verdiğimiz sıkıntıların farkındayız

Saraçlar Caddesi’nde altyapı çalışmaları ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, altyapı çalışmalarının planlandığı şekilde ilerlediğini söyledi. Gürkan, 2014 yılında Edirne Belediyesi’nin almış olduğu kararla 2 kat ve yukarısı tüm ev, apartman ve sitelerde hidrofor ve depo zorunluğu getirildiğini belirterek, depo ve hidrofor bulunan evlerin su sıkıntısı yaşamadığını söyledi.

Gürkan: Verdiğimiz sıkıntıların farkındayız

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Saraçlar Caddesi’nde altyapı çalışmalarını ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Altyapı çalışmalarının planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu çalışmalar sırasında vatandaşlara verdikleri sıkıntıların farkında olduklarını söyledi. Altyapının bir zorunluluk, uzun yılların ihmali olduğunu belirten Gürkan, “Ama bu sıkıntıyı vatandaşlarımıza eziyet olsun, zülüm olsun, onları rahatsız edelim diye yapmıyoruz. Yapmak zorundayız. Sularımız kesilmesin istiyoruz, kanalizasyonumuz taşmasın, yağmur suları basmasın, toz da olmasın istiyoruz. Bu dördünün bir arada olması mümkün değil. Bizim bu altyapıda kullandığımız kanalizasyon, yağmur suyu borularını, içme suyu borularının yerin altından geçirmemiz gerekiyor. Yerin altından geçirmek için de mevcut yolları bozmamız gerekiyor. Kocasinan, Abdurrahman, Talatpaşa, Dilaverbey ve Sabuni Mahallesi’ndeki borular çok eski.  En küçük bir sarsıntıda dahi kırılıyor. Tamirat yapılana kadar ya da oradaki boruyu değiştirene kadar suyu kesmek zorunda kalıyoruz. Suyu bilerek ve isteyerek kesiyor değiliz. Bunu bütün vatandaşlarımızın bilmesini isteriz. Suyu mecburiyetten kesiyoruz. Ya bir arıza ya da o anlık boru değişiminden dolayı suyu kesiyoruz. Bu sıkıntıya katlanmak zorundayız” dedi.

GÜRKAN’DAN DEPO VE HİDROFOR UYARISI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 3 kat ve yukarısı bütün evlere hidrofor ve depo zorunluğunu getirdiğini belirten Gürkan, “2014 yılında Edirne Belediyesi olarak bir karar almışız. Bunu bütün evlere broşür olarak dağıtacağız. 2014 yılında aldığımız karar şunu söylüyor. 2 kat ve yukarısı olan evler depo ve hidrofor bulundurmak zorunda. Deposu ve hidroforu olan hiçbir ev, site, apartman su kesintisinden etkilenmiyor. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çıkarmış olduğu hem yönetmelik hem kanunda da 3 kat ve yukarısı olan bütün apartmanlarda hidrofor ve depo zorunluluğu koyuyor. Biz şimdi gidip deposu ve hidroforu olmayan apartmanlara ceza mı keselim. Eğer kurallara uyarsak, Bakanlığın aldığı kararlara uyarsak zaten hiçbir ev, apartman ve site su sıkıntısı sorunu yaşamayacak” diye konuştu.

Altyapı çalışmalarında özellikle en sorunlu bölgeleri bitirmeye çalıştıklarını belirten Gürkan, “Abdi İpekçi Caddesi’nde bir sorun kalmadı. Şimdi onun yan bağlantı yollarını yapıyoruz. Abdurrahman Mahallesi’nde çok sıkıntımız var. Hatlarımız çok çok eski, borular çöp gibi kırılıyor adeta. Abdurrahman Mahallesi’ni en kısa zamanda toparlamak istiyoruz. Vatandaşlarımız da bundan sonra su sıkıntısı ve toz sıkıntısı yaşamayacaklar. Kazmış ve dolgu süresi dolmuş yerlerde de gerek asfalt gerek kilit parke tamirat çalışmalarını yapıyoruz. Tahmis, Çilingirler ve Saraçlar Caddesi’nde de abone bağlantıları bitmek üzere. Yarından itibaren Tahmis Meydanı’ndan başlayarak ve Saraçlar Caddesi’ne doğru gelerek, kısa bir sürede bütün taşları yerine dizeceğiz. Burada da toz kalmamış olacak” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2020, 20:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server