Gürkan'dan esnafa hijyen kiti

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, COVİD-19 tedbirleri kapsamında kapanan ve 80 günlük aradan sonra faaliyetlerine tekrardan başlayan esnafa can suyu olsun, nefes olsun diye hijyen kiti dağıttı. Gürkan, tüm esnafa ‘hayırlı işler ve bol kazançlar’ diyerek, esnaftan hijyen kurallarına uymalarını istedi.

Gürkan'dan esnafa hijyen kiti

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Kahveciler Odası Başkanı Hakan Gönay, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Harun Özen ile birlikte COVİD-19 tedbirleri kapsamında kapanan ve 80 günlük aradan sonra faaliyetlerine tekrardan başlayan esnafı ziyaret ederek, ‘bol kazançlar’ diledi.

Esnafa ayrıca can suyu olması, nefes olması için de maske, el dezenfektanı ve kolonyadan oluşan hijyen kiti dağıtan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “ COVİD-19 sürecinde odalarımızla, esnafımızla, vatandaşlarımızla hep beraber olduk, beraber olmaya da devam ediyoruz. Edirne COVİD-19 sürecini tam bir uyum ve ahenk ile atlattık. İlk günden bu yana Valiliğimizin koordinasyonunda devletimizin bütün kurumları, Vefa Destek Hattı, bizim kurduğumuz ekipler; vatandaşlarımızın sorunlularını çözmek adına tam bir uyum içinde çalıştık. Ve bu bağlamda daha önce Edirne’deki tüm evlere 85 bin haneyi kapı kapı gezerek maske, el dezenfektanı ve kolonya dağıttık. Geçtiğimiz günlerde berber ve kuaförlerimiz açıldı. Onlara da bir can suyu olması bağlamında esnaf odalarımızla maske, eldiven, dezenfektan ve kolonyadan oluşan bir paket dağıtmıştık. Bugünde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanımız ile birlikte şehrimizdeki bin 700 lokanta, kafe, kahvehane, gıda satan büfeler gibi bütün işyerlerine içinde 50’lik paket maske, el dezenfektanı, kolonya olan bir hijyen paketi dağıtıyoruz. Bizim dilimizde çok güzel bir deyim vardı; ‘Seftesi benden bereketi Allah’tan’ diye. İnşallah kapalı kalmış oldukları 80 günü kısa sürede toparlarlar. Onlara bir can suyu olur, bir nefes olur.  Hayırlı işleri olsun, bol kazançları olsun. Her şeyin başı sağlık. Hijyene dikkat edeceğiz, maske takacağız ve sosyal mesafeyi koruyacağız. Böylece sağlımızı koruyarak, ekmek paramızı da kazanacağız” diye konuştu.

Edirneli esnafta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a bu süreçte verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server