Enez Belediyesinden etkin mücadele

Enez Belediyesi Koronavirüs ile etkin mücadele yaparak örnek oluyor. Yaşam alanlarının dezenfektesi, ücretsiz dezenfekten ve maske dağıtımı, halkın ateşinin ölçülmesi, 65 yaş üstünde olanların evlerine kadar hizmet ile göz dolduran Enez Belediyesi, İlçeye seyyar satıcı girmesine izin vermiyor.

Enez Belediyesinden etkin mücadele

Enez Belediyesi Koronavirüs tedbirlerini en ileri düzeyde uyguluyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, "Salgının ilk gününden itibaren toplu yaşam alanları  düzenli olarak dezenfekte ediliyoruz. Esnaflara ve kamu kuruluşlarına ücretsiz el dezenfektanları düzenli olarak dağıtılıyoruz, Zabıta ekiplerimiz Halkın Ateşini ölçüyor,  65 yaş üstü ve kronik hasta vatandaşlarımız için tek tek kapı kapı ihtiyaçlarını (eczane, market vb  sorup temin ediyoruz . 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar için her gün duzenli olarak

ücretsiz ekmek ve gazete dağıtıyoruz . Pazaryerinde sadece gıda tezgahlarına izin veriyoruz . İki tezgah arası 1.5 metre kuralına uymayan ve maskesi eldiveni olmayan esnafa  tezgah açma izni vermiyoruz.Aldığımız karar doğrultusunda İlçe dışından seyyar satıcı ilçemize sokmuyoruz.65 Yaş üstü ve kronik hastalar için temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere zabıta ekiplerimiz öncülüğünde gezici manav kurup kapı kapı gezip , ihtiyaçlarını temin ediyoruz .112 Sağlık çalışanlarına teşekkür amaçlı yemek ikramında bulunuluyoruz." dedi.

Enez'in turizm bölgesi olduğunu belirten Başkan Günenç, " Enez'in ekonomisi büyük ölçüde turizme dayanıyor. Ancak şu anda yazlıkları olan konuklarımızın gelmesi taraftarı değiliz. Enez'in sağlık konusundaki imkanları sınırlı ve hastalık hızla yayılıyor. Yazlıkçılarımızın sağlığını düşünerek bu dönemde Enez'e gelmeyin diyoruz. Belediye olarak her türlü önlemi aldık, ancak yine de yazlıkçılarımızın kendi önlemlerini alarak bu dönemde gelmelerini talep etmiyoruz" dedi.

Enez Belediyesi olarak  Korona virüs ile mücadelede sorunları olmadığını ve 24 saat ekiplerin görev başında bulunduğunu belirten Başkan Günenç, "Enez Belediyesi olarak başta Kaymakamlık olmak üzere tüm kurumlarımız ile ortak çalışıyoruz ve şu an Enez İlçemizde bir sorun yok. Ekiplerimiz 24 saat görev başında. Sağlık çalışanları aralıksız çalışıyor. Emniyet güçlerimiz ve diğer kamu personelimizde var güçleri ile hizmet veriyor. Enez halkı adına bu zorlu dönemde canla başla çalışan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2020, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server