"Elinizi bile yıkamazsınız"

Su kesintileri ile ilgili Belediye Meclisinde konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, "‘Bu dönemde su mu kesilir?’ Bu dönemde değil hiçbir dönemde su kesilmez. Değiştirdiğimiz 40 -50 yıllık boruları görseniz bırakın su içmeyi, elinizi yıkamayacağınız borulardan kurtarmak için bu çabaları gösteriyoruz." dedi.

"Elinizi bile yıkamazsınız"

Alt yapı çalışmalarının devam ettiğini ve bu süreçte su kesintilerinin olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı  Recep Gürkan, "Değiştirdiğimiz boruları görseniz, bırakın su içmeyi, elinizi bile yıkamazsınız" dedi. COVİD-19 sürecinin Türkiye’ye ve tüm dünyaya temiz içme suyu ve sağlıklı gıdanın önemini hatırlattığını belirten Gürkan, “Temiz içme suyunu sağlamak için 2014 yılında başlatmış olduğumuz altyapı çalışmaları bu günlerde tüm hızıyla devam ediyor. Evde kalma sürecinde özellikle Abdurrahman Mahallesi’nde ara verdiğimiz İçme Suyu ve Kanalizasyon döşenmesi işine tekrar başladık. Gerek altyapı çalışmalarından dolayı gerekse kendiliğinden hatların çok eski olmasından dolayı zaman zaman su kesintileri oluyor. Buradan tüm Edirnelilere şunu söylemek isterim; Edirne Belediyesi Başkanı, çalışanları ve Meclis Üyeleri dahil olmak üzere biz sabahları toplanıp bugün Edirne’ye nasıl bir kötülük yapalım; bugün insanlara nasıl bir zulüm yapalım diye düşünen yada çaba gösteren insanlar değiliz. Tam aksine hepimiz her sabah kalktığımızda bugün Edirne için Edirneliler için neler yapabiliriz, nasıl çalışabiliriz, onların yaşamını nasıl kolaylaştırabiliriz diye kafa patlatan, emek veren, çalışan insanlarız. Su borusu kırılıyor, orada suyu kesmek zorundasınız tamiratı yapmak için. Ya da oradaki hattı yeniliyoruz, suyu kesmek zorunda kalıyoruz. ‘Bu dönemde su mu kesilir?’ Bu dönemde değil hiçbir dönemde su kesilmez. Değiştirdiğimiz 40 -50 yıllık boruları görseniz bırakın su içmeyi, elinizi yıkamayacağınız borulardan kurtarmak için bu çabaları gösteriyoruz. Biz de biliyoruz COVİD-19 sürecinde hepimizin hijyen tedbirlerine ihtiyacı olduğunu.  Eğer ani bir patlak olmuş ve suyu kesmek zorunda kalmışsak; onu en kısa sürede bu kaotik ortama rağmen onararak suyu tekrardan verme çabası içerisine giriyorlar. Yazın sıcakta, kışın soğukta hiç fark etmiyor” dedi.

"YENİ HAT DÖŞÜYORUZ"

Kentin en problemli yeri olan Kocasinan Mahallesi Dr. Ahmet Sadık Caddesi’nde sorunlu kanalizasyon hattını iptal ederek, yeni bir hat çalışmasına başladıklarını belirten Gürkan, “ Yeni hattın hemen yanında eski asbest borulardan oluşan su hattı var. Biz yeni kanalizasyon hattının çalışmasını yaptıkça o asbest boru kendiliğinden kırılıyor. Her gün 30’ar metre hat döşeyebiliyoruz.  O, 30’ar metreye isabet eden 8-10 sitenin suları gündüz saatlerinde kesilecek. Vatandaşlarımız kızıyorlar, haklılar. Ama emin olun bu çalışmalar bittiğinde artık o su kesintilerini yaşamayacaksınız, kanalizasyon tıkanması ve yağmur suyu taşması sorunlarını yaşamayacaksınız. Şehrimizin 1934 yılından kalma altyapısını yenileceğiz, yeniliyoruz, yenilemek zorundayız. Sizi zamansız, plansız su kesintilerinden kurtarmak için; kanalizasyon taşkınlarından korumak için, yağmur suyu taşmalarından korumak için bunları yapmak zorundayız. Çalışmalarımızı çok hızlı bir şekilde yapıp, bitirmeye çalışıyoruz. Lütfen biraz bize anlayış gösterin. Sizlerin hoşgörünüze sığınıyoruz. Emin olun çok kısa bir sürede bu sıkıntıları atlatıp, sağlıklı bir altyapıya kavuşacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2020, 18:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server