Bulgaristan'dan seyahat uyarısı

Bulgaristan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada vatandaşların Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs’a sebepsiz seyahatlerden kaçınmalı çağrısı yapıldı.

Bulgaristan'dan seyahat uyarısı

Bakanlığın çağrısında salgın durumu ve son 14 günde 100 bin kişiye düşen yüksek vaka sayısından dolayı vatandaşların seyahat etmemeleri istendi. Sağlık Bakanlığı, koronavirüs enfeksiyonunun yayılmasına ilişkin dinamik durum göz önüne alındığında, vatandaşlara fiziksel mesafe, sık sık dezenfeksiyon ve koruyucu yüz maskesi takma gibi salgınla mücadele tedbirlerine uyma çağrısında bulundu. Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamada koronavirüse karşı aşı olmanın salgınla mücadelede en etkili yol olduğu hatırlatılarak vatandaşların aşı olması tavsiye edildi.

EDİRNE EKONOMİSİNE ZARAR VERECEK

Bulgar vatandaşları için yapılan uyarının Edirne ekonomisine zarar vereceği belirtildi. Esnaflar, "Aylardır kapalıydık ve yeni açıldık. Müşterilerimizin çoğunluğunu Bulgar vatandaşları oluşturuyor, şimdi yeniden gelmezlerse ekonomi zarar görecektir. Bulgar vatandaşları paralarının değerli olması nedeni ile tüm alışverişlerini Edirne'den yapıyor" dediler.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2021, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server