“Başkan Gürkan, demokrasiye inanmıyor”

Mimar Sinan’ın eserlerinin yer alacağı Minia Park için red oyu veren Ak Partili Meclis üyeleri, “Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan demokrasiye inanmıyor. Başkan Gürkan söz vermeyerek halkın iradesini yok saymıştır” dediler.

“Başkan Gürkan, demokrasiye inanmıyor”

Edirne Belediye Meclisinde Minia Parkı projesine  red oyu Ak Partili Belediye Meclis üyeleri basın toplantısı düzenledi. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Ayhan Dinç ve İsmail Taşdemir’e, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan ile partililer de destek verdi. Ayhan Dinç, basın toplantısında, Mimar Sinan Eserleri Minia Parkı projesine neden red oyu verdiklerini belirtti. Dinç, projesinin 13’ncü maddesinde belediyenin 6 bin 396 metrekare ticaret alanının satışı için izin istediğini ifade ederek, “Ticaret alanı satılıyor. Yaklaşık 6 bin 396 metrekare. Bununla ilgili AK Parti ve MHP grubu olarak ‘hayır’ verdik. Ve verdiğimiz kararın arkasındayız” dedi. İsmail Taşdemir ise, kendisine söz hakkı vermeyen Gürkan’a seslenerek, “Sayın Gürkan, demokrasiye inanmıyor. Başkan bize söz vermeyerek halkın iradesini hiçe saymıştır” dedi. Söz hakkı verilmemesinin daha önce de yaşandığını belirten Merkez İlçe Başkanı Özcan, “Senelerden beri Recep Gürkan ve arkadaşlarının güç zehirlenmesinden kaynaklanan, ‘Ben yaptım, oldu’ mantığıyla hareket eden bir yapıya sadece fikrini, parti stratejisini anlatmaya bile tahammülü olmayan Edirne Belediyesi ve yöneten bir grupla karşı karşıyayız. Bu yeni olan bir şey değildi. Daha önce Kadın Kolları Başkanımıza da aynısı yapılmıştı. Şu anda da grup başkanımıza da aynısı yapıldı. Edirne’yi eğer hep beraber yöneteceksek Edirne’ye doğru hizmetler yapacaksak herkes fikrini söylemekte ne zarar var ki?” dedi.

“PROJE BİZE ANLATILMADI”

Meclis üyesi Ayhan Dinç, Mimar Sinan Eserleri Minia Parkı projesine neden red oyu verdiklerini açıklayarak, “Ben konuya Mimar Sinan Eserleri Minia Parkı projesi ile başlamak istiyorum. Bazı yayın organları bu yatırıma MHP ve AK Parti Meclis üyelerinin red oyu verdiğini ve yatırımı istemediğini konu aldılar. Ben bununla ilgili evraklarla cevap vermek istiyorum. Bu proje 2019 yılında meclise geldi. Meclise geldiğinde proje ve yapılacaklarla ilgili hiçbir bilgimiz yoktu. Biz de red oyu verdik. 2019 yılı böyle geçti. 2020’de yine geldi, hiçbir proje yok. Kadastro terimleri var. Bizim red oyumuz oldu. CHP ve İYİ partililerin ‘evet’ oyu ile geçti. 2021 mayıs ayında proje yine geldi. Red oyu verdik. Proje bize anlatılmadı. En son 2022 yılında, bu ay ki meclisimizde yine gündeme geldi. Herhangi bir proje yok. Buradan çıkartılan ticari alan var. Son gelen mecliste ticari alan çıkartılıyor. Ve 13’ncü maddede ticaret alanı satılıyor. Yaklaşık 6 bin 396 metrekare. Bununla ilgili AK Parti ve MHP grubu olarak ‘hayır’ verdik. Ve verdiğimiz kararın arkasındayız. Buradan Edirne kamuoyuna duyurmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“SÖZ VERMEDİ”

Meclis üyesi Taşdemir, mecliste neden söz hakkı almak istediğini ifade ederek, “Meclis devam ederken 10’ncu madde okundu. Okunduktan sonra Sayın Ayhan Dinç ile beraber el kaldırdık. Belediye Başkanımızdan söz istedik. Kendisi bize söz vermeyerek oylamaya geçti. Biz kendisinde ısrarla söz istedik. Oylamayı bitirdi. Sayın Gürkan bize hitaben kürsüden, ‘Ben bugüne kadar kürsüde hiç siyaset yapmadım’ diyor. ‘Her maddeden sonra söz isteye var mı? Diye sormam ve söz vermem demokrasiye olan inancımdandır’ dedi. Peki biz neden söz istemiştik. Ve madde neydi. Teknik hizmetler sınıfından bir adet mimar kadrosunun değiştirilmesi. Biz fikir olarak mimar kadrosunun değiştirilmesine karşıydık. Kentte imar ile ilgili sıkıntılar var. İmarı da imza yetkisi olan mimar sayısında yetersizlik var. Mimar sayısının artmasını istedik. Haklı şikayetlerin azalmasını istedik” dedi.

“BAŞKAN GÜRKAN DEMOKRASİYE İNANMIYOR”

Başkan Gürkan’ın demokrasiye inancım tam olduğu yönündeki sözünü hatırlatan Taşdemir, “Sayın Başkan bize söz vermeyerek halkın iradesini hiçe saymıştır. Edirne halkının oyunu almış insanlarız. Yaklaşık 40 bin oy almış insanlarız. Recep Gürkan diyor ki, ‘Size söz vermem demokrasiye olan inancımdandır.’ Sayın Gürkan bence şahsım olarak demokrasiye inanmıyor. İnansaydı, 40 bin kişinin oyunu aldığı partinin fikirlerini dinlerdi, en azından. Biz mimar sayısının artmasını ve hizmet kalitesinin artmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server