Altyapı çalışmaları sürüyor

Koronavirüsü tedbirleri kapsamında D-100 Karayolunda azalan trafiği fırsat bilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Olin Kavşağı’nda altyapı çalışmalarına başladı.

Altyapı çalışmaları sürüyor

Edirne Belediyesi tarafından başlatılan altyapı çalışmaları; Koronovirüsü tedbirleri kapsamında D-100 Karayolu’nda trafiğin azalmasıyla birlikte Olin Kavşağı’nda devam edildi.  Çalışmaları yerinde inceleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süredir sokakların boş olduğunu ve bu nedenle de kentin giriş kavşağı olan Olin Kavşağı’nda altyapı çalışmalarına başladıklarını söyledi. 
Kavşağın hem kanalizasyon hattı hem de yağmursuyu hattı için kazılması gerektiğini belirten Gürkan, “Trafikten dolayı bunu hep trafiğin sakin olduğu bir zamanda yaparız diyorduk. Bu virüs tedbirlerini fırsat bildik. Pazar günü sabah İstanbul'daki trafik yoğunluğunun azaldığını düşünerek, çalışmaya başladık. Şuanda kanalizasyon hattımız bitiyor. Diğer şeride geçtik. Birazdan o da tamamlanacak ve yolda da gördüğünüz gibi gidiş- geliş birer şeride düşürerek, güvenlik önlemlerini de alarak, kanalizasyon hattı çalışmasını bitirdik. Burada bin 200’lük borular döşeniyor. Ardından bu bittikten sonra yarından itibaren üç gün boyunca yine aynı bölgede bu hattın yan tarafından 2 metre çapında 2i binlik borularla yağmursuyu hatlarını çekeceğiz. Yine aynı şekilde Olin kavşağına geçeceğiz. O da bittiğinde hemen üzerine koyduğumuz özel malzeme sayesinde hiç beklemeden asfaltını da kaplayacağız ve tekrar trafiği normale döndüreceğiz. Bu süre zarfında Edirnelilerden biraz sabır istiyoruz. Bu dönemde burasını yapalım ki trafik yoğunlaşmadan hepimiz hem Kocasinan hem Abdiipekçi Caddesi’ndeki kanalizasyon ve yağmur suyu hatları da buraya bağlanacak. Bundan sonra artık sorun yaşamayacak Edirneliler” dedi.  

,
 

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2020, 00:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
coin news
hank inu
vps server